Ýþgalci Ýsrail yine mülteci kampýný bombaladý! Çok sayýda ölü var
ABONE OL

Gazze'de insani aranýn sona ermesinin ardýndan Ýsrail, 7 Ekim'de baþlattýðý kanlý saldýrýlarýna devam ediyor.

ÝSRAÝL, GAZZE'NÝN GÜNEYÝNDE YERLERÝNDEN EDÝLEN SÝVÝLLERÝ ÝKÝNCÝ GÖÇE ZORLUYOR

Gazze Þeridi'nde süren saldýrýlar kapsamýnda, Ýsrail ordusundan, sivil yerleþim bölgelerini hedef alabileceðine iliþkin tehditlerin ardýndan Han Yunus'un doðu bölgelerinden çok sayýda Filistinli, zorla batýdaki "El-Mevasi" bölgesine doðru yerinden edildi. Mean, Cura el-Lut, Eþ-Þeyh Nasýr, el-Ketibe, Celal Caddesi baþta olmak üzere Han Yunus'un pek çok doðu bölgesi ile batýdaki 5. Sokak bölgesi, geçtiðimiz günlerde baþlayan ve devam eden, Ýsrail'in þiddetli bombardýmanýna maruz kaldý.

- GÜVENLÝ YER ARAYIÞI

Daha önce Gazze kentinden Han Yunus'a yerinden edilen Filistinli Huzeyfe Þebir, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, güvenli bölge arayýþýnýn devam ettiðini, son olarak Cura el-Lut'tan Refah kentine gittiklerini aktardý. "Ýsrail ordusundan, bulunduðumuz sivil yerleþim alanýnýn boþaltýlmasý yönünde çaðrý aldýk" diyen Þebir, Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ndeki þiddetli saldýrýlarýnýn bir parçasý olarak Han Yunus'ta düzinelerce yerleþim alanýný tehdit ettiðini ve sakinlerini boþalttýðýný ifade etti. Þebir, Ýsrail ordusunun, Cura el-Lut'ta çok sayýda evi hedef aldýðýný, bu saldýrýlarýn çok sayýda can kaybý ve yaralanmayla sonuçlandýðýný kaydetti.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

05:25 Gazze Þeridi'nin kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampý ile Gazze kentinin doðusundaki Þucaiyye Mahallesi'nde, son bir haftadýr Filistinli direniþ güçleri ile Ýsrail ordusu arasýnda çatýþmalarýn þiddetlendiði belirtildi.

03:17 Filistinli hukuk kuruluþlarý, Ýsrailli bir hakimin, 13 Kasým'da Filistinli bir esirin ölümüyle ilgili koþullar hakkýnda soruþturma baþlatmaya karar verdiðini açýkladý.

03:02 Ýsrail ordusu, envanterinde beyaz fosfor içeren duman bombalarý bulunduðunu açýkladý.

02:33 Filistinli insan haklarý kurumlarý, Gazze Þeridi'nde alýkonulan yüzlerce esirin, Ýsrail gözaltý merkezlerinde "zorla kaybedilmesine" son verilmesi çaðrýsýnda bulundu.

02:24 Gazze Þeridi'ndeki direniþ gruplarý, Ýsrail askeri araçlarýný ve ordu güçlerinin Gazze'nin çeþitli bölgelerindeki mevzilerini hedef aldýklarýný duyurdu.

00:34 ABD'de Yahudi protestocular, Gazze'de ateþkes talebiyle kendilerini Beyaz Saray'ý çevreleyen çitlere zincirledi.

00:22 Almanya'nýn baþkenti Berlin'de düzenlenen Filistin'e destek gösterisine katýlan bir kiþi, hükümetin Filistin politikasýný protesto etmek amacýyla Alman pasaportunu yýrttý.

00:20 ABD Dýþiþleri Bakanlýðý, Ýsrail ordusunun Gazze'de onlarca Filistinliyi yarý çýplak ve elleri kelepçeli þekilde alýkoyduðu, sosyal medyada tepki toplayan görüntülerin "rahatsýz edici" olduðunu belirtti.

00:00 Ýsrail'in, Hamas'ýn elindeki esirlerin serbest býrakýlmasý için yeniden müzakereye hazýr olduðu öne sürüldü.

12 Aralýk 2023

23:23 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, Filistin yönetiminin Ýsrail'i aþamalý olarak yýkmayý hedeflediðini öne sürdü.

22:07 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlar sonucu 2 gazetecinin daha öldüðü bildirildi.

21:02 Ýsrail ordusu, 2006'daki Ýkinci Lübnan Savaþý'ndan bu yana ilk kez Gazze Þeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan askerlerine havadan askeri malzeme indirdi.

20:22 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesini kuþattýðý ve hedef aldýðý duyuruldu.

19:52 Borrell, AB'nin Ýsrail'in Doðu Kudüs'te 1700 yeni yasa dýþý yerleþime onay vermesinden endiþeli olduðunu belirterek kararý kýnadý

18:59 Ýþgal altýndaki Batý Þeria'daki Yahudi yerleþimciler, Ýsrail askerlerinin desteðiyle Filistinlilere ait zeytinliklerdeki mahsulleri çalarak zeytin aðaçlarýný kesti.

18:23 Filistin Esir Ýþleri Heyeti: Ýsrail serbest býrakýlan esiri yargýlayarak esir takasýný ihlal ediyor

18:18 Washington Post, Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyinde düzenlediði ve 9 kiþinin yaralanmasýna sebep olan saldýrýda kullandýðý ABD yapýmý beyaz fosforlu top mermilerinin kalýntýlarýna ulaþtý.

18:17 Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðý: Ýsrail'in saldýrýlarýnda ölenlerin sayýsý son 24 saatte 208 kiþi artarak 18 bin 205'e yükseldi

18:03 Filistin yönetimi, Ýsrail hükümetinin Filistin'e ait vergi gelirlerini alýkoymasýný, "korsanlýk ve Filistin halkýnýn toplu cezalandýrýlmaya tabi tutulmasý" olarak deðerlendirdi.

18:00 Katar'ýn, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 50 yataklý bir sahra hastanesi kuracaðý bildirildi.

17:41 Hizbullah Ýsrail'e ait 4 askeri noktaya saldýrý düzenledi

17:27 Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyine yönelik gerçekleþtirdiði saldýrýda 80 yaþýndaki bir sivilin hayatýný kaybettiði belirtildi.

17:19 Hamas'ýn 7 Ekim'de esir aldýðý Ýsrail askerlerinden birinin arkadaþý olan Ariel Avramoviç, Ýsrail ordusunun savaþarak Gazze'deki eserleri kurtarmasýnýn imkansýz olduðunu söyledi.

17:13 Ýsrail güçlerinin, Gazze Þeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kenti ile Megazi Mülteci Kampý'na düzenlediði saldýrýlarda en az 25 Filistinli öldürüldü.

17:02 Almanya'da, Aðustos 2022'de "Ýsrail 1947'den bugüne, 50 Filistin köyünde 50 katliam, 50 Holokost iþledi." þeklinde açýklama yapan Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas hakkýnda Berlin Savcýlýðýnýn verdiði takipsizlik kararý Berlin Baþsavcýlýðýnca onaylandý.

16:54 Abluka altýndaki Gazze Þeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Þehitleri Hastanesi Sözcüsü Halil ed-Dakran, Ýsrail'in saldýrýlarýný artýrmasýnýn, hastanenin saðlýk sistemini çökme tehlikesiyle karþý karþýya býraktýðýný belirtti.

16:00 Lübnan Meclis Baþkaný Nebih Berri, Hizbullah'ýn Ýsrail ile çatýþmalardaki angajman kurallarýný koruduðunu ancak Ýsrail'in saldýrýlarýný geniþlettiðini söyledi.

15:54 Ýsrail ordusunun teslim olan teröristler olduðunu iddia ettiði yarý çýplak onlarca Filistinliye ait görüntülerin, Ýsrail'in iddialarýný çürüten çeliþkilerle dolu olduðu fark ediliyor.

15:43 Hollanda Baþbakaný Mark Rutte, Gazze'deki insani durum ve çok sayýdaki ölüm konusunda büyük endiþe duyduðunu söyledi.

15:22 Ýsrail saldýrýlarý altýndaki Gazze'den Tel Aviv bölgesine roketler atýldý, 1 Ýsrailli yaralandý

15:10 Ýspanya'da aþýrý saðcý Vox partisinin lideri Santiago Abascal'ýn, sosyalist Baþbakan Pedro Sanchez'i "ayaklarýndan asmakla" tehdit eden sözleri ülkede polemik yarattý

14:43 Ýsrail, Lübnan'ýn iç kesiminde yer alan köye hava saldýrýsý düzenledi

14:33 Ýran: ABD Gazze'de çözümün deðil soykýrýmýn sürdürülmesinin parçasý

14:07 Ýsrailli tanýklar, Ýsrail tanklarýnýn kendi vatandaþlarýný da öldürdüðünü bir kez daha doðruladý

13:47 Ýsrail ordusu, Gazze'deki çatýþmalarda 3 askerinin daha öldürüldüðü duyurdu

13:38 Ýsrail güçleri iþgal altýndaki Batý Þeria'da 30 Filistinliyi gözaltýna aldý

12:40 Yunanistan Ragbi Ligi Federasyonu, Yunanistan ile Hollanda arasýnda oynanan kadýnlar ragbi maçý öncesi, Yunanistan milli oyuncusu Eleftheria Angeli'nin grup fotoðrafýnda açtýðý Filistin bayraðýný sansürledi.

12:34 Lübnan'da Hizbullah Hareketi, Ýsrail ordusu ile girilen çatýþmalarda 2 mensubunun daha öldüðünü duyurdu.

12:31 Avrupa Birliði (AB) Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ýsrail'in Gazze'nin güneyinde, kuzeyinde kullandýðý taktiklere göre en kötüsünü kullandýðýný, dolayýsýyla sivil kayýp sayýsýnýn arttýðýný belirtti.

12:31 Ýsrail ordusunun abluka altýndaki Gazze Þeridi'nin orta kesiminde yaklaþýk 60 Filistinlinin yaþadýðý bir binayý bombaladýðý, çok sayýda ölü ve yaralý olduðu bildirildi.

12:16 TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, "BM Güvenlik Konseyinde ateþkes kararýnýn aleyhine el kaldýranlar, bundan sonra Gazze'de iþlenecek insanlýk suçlarýnýn doðrudan doðruya sorumlularýdýr." dedi.

12:05 Ýran Meclis Baþkaný Muhammed Bakýr Kalibaf, ülkedeki Ýsrail mallarýnýn listesinin çýkarýlmasý ve hükümetin bu mallarýn ithalatýný önlemesi çaðrýsýnda bulundu.

11:46 Filistin Alimler Birliði Baþkaný Dr. Nevaf Tekruri ve Dr. Muhammed Alwali, bir dizi ziyaret için Türkiye'ye gelerek Kur'an'a Hizmet Derneði ile bir araya geldi.

11:47 Ýþgal altýndaki Batý Þeria'nýn Nablus kentinde Filistinli çiftçiler, silahlý Yahudi yerleþimcilerin saldýrýsýna uðradý.

11:36 Ýsrail ordusu, Lübnan'dan Ýsrail'e yapýlan saldýrýlara karþýlýk Lübnan'ýn güneyinde Hizbullah mevzilerini vurduðunu açýkladý.

11:32 Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te "11 Aralýk Küresel Gazze Grevi" dolayýsýyla bankalar, okullar, bakanlýklar ve iþ yerleri kapatýldý, ulaþým ise durdu.

10:58 Katar, Ýsrail'in abluka ve yoðun bombardýmaný altýndaki Gazze Þeridi'ne ulaþtýrýlmak üzere 116 ton insani yardým taþýyan 3 uçaðý Mýsýr'a gönderdi.

09:34 ABD'nin eski Ýsrail Büyükelçisi Martin Indyk, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'ya görevinden istifa etmesi çaðrýsýnda bulundu

09:11 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan iþgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüðünü duyurdu

07:00 Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýnda 11 sivil hayatýný kaybetti

06:36 Ýsrail güçleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn pek çok noktasýna baskýn düzenledi

03:44 Ýsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde BM'ye ait bir okula saldýrý düzenledi

03:05 Filistinli sol partilerden, Filistin yönetimine "ABD ile iliþkileri dondurma" çaðrýsý

01:58 Ýsrail, Gazze'nin güneyinde yerlerinden edilen sivilleri ikinci göçe zorluyor

01:08 Lübnan 1 günlük tatil kararýyla Gazze için küresel grev çaðrýsýna destek verdi

01:05 Dünya Müslüman Alimler Birliðinden Gazze için tüm dünyaya küresel grev çaðrýsý

01:04 Washington Post: ABD kendi yasalarýný gözetmeden Ýsrail'e on binlerce ton bomba verdi

00:48 Blinken, Ýsrail'e silah satýþý konusunda Kongre kararýný atlamayý savundu

00:38 Filistin hükümeti: Hamas siyasi haritanýn bir parçasý ve Ýsrail bunu yok edemez

00:35 Blinken, Gazze'deki katliamýn ne zaman biteceðine Ýsrail'in karar vereceðini söyledi

00:16 Ýsrail'in Þam'a hava saldýrýsý düzenlediði iddia edildi

00:03 Kassam Tugaylarý: Son 48 saatte 40 Ýsrail askerini öldürdük, 44 askeri aracý imha ettik