ABONE OL

Brogpalar Hindistan-Keşmir'e bağlı Ladakh'ta yaşıyorlar. Bir iddiaya göre bu halk Aryan ırkının son fertleridir. Araştırmacılar ve turistler sık sık Himalayalar'da bulunan bu 'son Aryan köyü' nü ziyaret etmektedir.

Onlar  Dha ve Hanu'un, Darchik ve Gananu'nun köyünde yaşıyorlar. 5000 kadar takipçisi ile Tibet Budizmine inanıyorlar.

Bir efsaneye göre, yedinci yüzyılda Pakistan'da Gılgıt'ten geldiğini söyler. En çok dillendirilen hikaye ise İskender'in ordusunun soyundan olduğu ve Hindistan'ın yerli halkını savunanlar olduğudur.  Çoğunluğu Tibet-Moğol gibi görünse de aslında Brogpalar Hint-Aryan özelliklerine sahiptir. DePauw Üniversitesi'nden antropolog Mona Bhan'a göre İngilizler Aryan kimlik teorisini ırksal olarak sınıflandırmayı bir saplantı haline getirmişler. Uzun zamandır bu topluluğu incelediğini aktarıyor.

"Bu toplum için turizm sadece heyecan veren bir önermedir. Brogpalar Almanya'nın Aryanizm adı altında 'kirli ve zalim' tarihini kabul etmeyecektir. Bu toplumun ırk ve egzoteriğiyle ilgili bir takıntısı yok, bütün bunları yabancılar üretiyor".

Gibi gebelik turizm gibi hikayeler "ırk ve egzotikliğiyle ile devam takıntısı yakıt" yabancılar tarafından üretilmektedir.