Guaido, Kolombiya'dan sýnýr dýþý edildi
ABONE OL

Guaido, Twitter'dan yaptýðý video paylaþýmda, Venezuela hükümetinin "zulmü"nden kaçmak için Kolombiya'ya geldiðini ama Devlet Baþkaný Nicolas Maduro tarafýndan Kolombiya'da "zulme" uðradýðýný kaydetti.

Guaido, paylaþýmýnda "Ne yazýk ki diktatörlüðün zulmü Kolombiya'ya uzandý." ifadelerini kullandý.

Kolombiya Dýþiþleri Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Guaido'nun ülkeye giriþ için gerekli evrakýnýn olmadýðý belirtilerek, göç idaresi yetkililerinin kendisine uçaðýna bindirmek üzere havalimanýna kadar eþlik ettiði aktarýldý.

Kolombiya Dýþiþleri Bakaný Alvaro Leyva, Guaido'nun söz konusu konferansa davetli olmadýðýný ve katýlmasýnýn beklenmediðini kaydetti.

Guaido, konferansýn "Maduro rejiminin Meksika'daki müzakere masasýna dönmesi, serbest ve adil seçimlerle mevcut krizin çözülmesi amacýyla güvenilir bir takvim belirlenmesini saðlamasýný" amaçlamasýný umduðunu belirtmiþti.

Kolombiya Devlet Baþkaný Gustavo Petro'nun organize ettiði konferans, Maduro hükümeti ve karþýtlarýný bir araya getirerek geçen yýl sona eren resmi diyaloglarý baþlatmayý amaçlýyordu.

Guaido, Kolombiya'ya "Venezuela'daki demokrasi mücadelesine destek toplamak için" Kolombiya'ya seyahat etme riskini aldýðý deðerlendirmesinde bulunmuþtu.

Muhalefet lideri Guaido, 23 Ocak 2019'da kendini "geçici devlet baþkaný" ilan etmiþ ve baþta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batý ülkesinin desteðini almýþtý.