Güney Afrika'da kan donduran olay! Çiftliðe izinsiz giren kadýnlarýn cesetlerini domuzlara yedirdiler
ABONE OL

Ulusal basýnda yer alan haberlere göre, aðustos ayýnda Limpopo kýrsalýndaki domuz çiftliðinde iki kadýný öldürülüp, cesetlerini domuzlara yedirilen çiftlik sahibi ve iki iþçi, Polokwane Bölge Mahkemesi'nde hakim karþýsýna çýktý.

Duruþmada, cinayet, cinayete teþebbüs ve ruhsatsýz silah bulundurmakla suçlanan 60 yaþýndaki çiftlik sahibi Zachariah Olivier ile çiftlikte çalýþan 19 yaþýndaki Rudolph de Wet ve 50 yaþýndaki William Musora'nýn kefaletle serbest býrakýlmasý talep edildi.

DURUÞMA ERTELENDÝ

Mahkeme, olayýn daha fazla soruþturulmasý için kefalet duruþmasýnýn 6 Kasým'a ertelenmesine ve zanlýlarýn tutukluluk hallerinin devamýna karar verdi.

Mahkeme önünde toplanan bir grup, zanlýlarýn kefalet talebinin reddedilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

CESETLERÝ AHIRDA BULUNDU

Polokwane þehri kýrsalýnda 17 Aðustos akþamý meydana gelen olayda, 45 yaþýndaki Maria Makgato ve 34 yaþýndaki Lucia Ndlovu isimli iki siyahi kadýn ile Mabutho Ncube isimli siyahi erkek, yiyecek artýklarý toplamak üzere girdikleri çiftliðin sahibi ve iþçileri tarafýndan silahlý saldýrýya uðramýþtý.

Saldýrýdan yaralý kurtulan Ncube'nin olayý polise bildirmesinin ardýndan çiftlikte yapýlan aramada, iki kadýnýn cesetleri, kýsmen yenmiþ halde domuz ahýrýnda bulunmuþtu.

Olivier, Wet ve Musora'nýn delilleri yok etmek amacýyla cesetleri domuzlara yedirdikleri iddia edilmiþti.

Mahkeme, 10 Eylül'de görülen ilk kefalet duruþmasýný 2 Ekim'e ertelemiþti.