Halep’in son çocuk doktoru katledildi
ABONE OL

Rus ordusuna ait bir savaþ uçaðý, Halep’te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki Kudüs Sahra Hastanesi’ni bombaladý, aralarýnda þehrin kalan son çocuk doktoru Wassim’in de bulunduðu 30 sivil hayatýný kaybetti. Sýnýrsýz Doktorlar Örgütü’nün destek verdiði Kudüs Sahra Hastanesi’ne gerçekleþen saldýrýda ölenler arasýnda Wassim’in dýþýnda iki doktor, iki hemþire, çok sayýda kadýn ve çocuk  bulunuyor. Doktor Muhammed Wassim Waaz Halep’te görev yapan son çocuk doktoruydu. Halep’te Cuma gününden beri 100’den fazla sivil hava saldýrýlarýnda hayatýný kaybetti. Kýzýlhaç Temsilcisi Marianne Gasser Halep’te muhaliflerin denetimindeki Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesine düzenlenen saldýrýda hastanenin yerle bir olduðunu belirterek, saldýrýnýn “kabul edilemez” olduðunu kaydetti. Gasser, hastanelere saldýrýlarýn devam etmesi durumunda Halep’in insani felaketin eþiðine sürükleneceði uyarýsýný yaptý.  

BM KONVOYU VURULDU

Uluslararasý Suriye Destek Grubu’nun Cenevre’deki toplantýlarýna baþkanlýk eden Jan Egeland, “BM’nin insani yardým taþýyan 2 konvoyundan biri Humus’ta havan topuyla vuruldu. Diðeri ise hava saldýrýlarý nedeniyle durmak zorunda kaldý” dedi. BM binasýnda basýna açýklama yapan Egelend, Halep’te artan çatýþmalarda insani yardým çalýþanlarýnýn bombalanarak öldürüldüðüne dikkati çekti ve insani durumu “felaket” olarak nitelendirdi.

ABD Dýþiþleri Bakaný John Kerry ise saldýrýyla ilgili “Hastane olduðu bilindiði halde saldýrý kasýtlý olarak yapýlmýþ” dedi.