Halid Meþal, Ýstanbul'da düzenlenen konferanstan seslendi: Aksa Tufaný, Ýsrail'in yok oluþunun müjdesi olacak
ABONE OL

Meþal, Ýstanbul'da düzenlenen "Ümmetin Uyanýþ Öncüsü Filistin" baþlýklý 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansý'na video konferansla katýldý.

Ýsrail'in, 7 Ekim 2023'teki "Aksa Tufaný" saldýrýlarýyla sarsýldýðý ve yenildiðini söyleyen Meþal, Gazze Þeridi'ne yönelik kapsamlý saldýrýlarýn 7 Ekim'deki bu yenilgi gerçeðini hafifletemeyeceðini dile getirdi.

"ÝSRAÝL TARÝHÝNDE KARA BÝR LEKE OLACAK KALACAK"

Ýsrail'in bir yýldan beri Gazze Þeridi'nde sürdürdüðü kapsamlý saldýrýlarla yaþadýðý yenilgiyi bastýrmaya çalýþtýðýný ifade eden Meþal, "Aksa Tufaný, bu oluþumun (Ýsrail'in) tarihinde kara bir leke olarak kalacak ve yakýnda yok oluþunun müjdesi olacak." diye konuþtu.

Ýsrail Gazze'yi harabeye çevirdi

Hamas baþta olmak üzere Filistinli direniþ gruplarýnýn, Aksa Tufaný'ndan sonraki süreçte Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye dahil birçok üst düzey yöneticisini kaybettiðine vurgu yapan Meþal, Gazze'ye destek veren cephelerin de bedeller ödediðini ifade etti.

"ÝSRAÝL'E DESTEK YAVAÞ YAVAÞ AZALACAK"

"Aksa Tufaný" saldýrýlarýnýn Ýsrail'le çekiþmede büyük bir deðiþime yol açtýðýný ve "Ýsrail'in artýk varlýðýný koruma savaþý" verdiðini söyleyen Meþal, þunlarý kaydetti:

"Siyonist oluþumun sahip olduðu uluslararasý destek de yavaþ yavaþ kesilecek. Geriye ise ülkelerin, Filistin'in haklarýný tanýma ve bölgenin iradesine saygý göstererek bu oluþumla (Ýsrail'le) iliþkilerini kesmek kalýr."

"MESCÝD-Ý AKSA YIKIMIN EÞÝÐÝNDEYDÝ"

Aksa Tufaný'nýn Ýsrail'in hem Gazze'de hem de Batý Þeria'da Filistinlilere karþý saldýrýlarýný artýrmasý üzerine gerçekleþtirildiðinin altýný çizen Meþal, "Aksa Tufaný öncesine kadar Mescid-i Aksa yýkýmýn eþiðindeydi ve Yahudileþme çemberi Kudüs'ü sarmýþtý." dedi.

ÜRDÜN'E ÖNEMLÝ UYARI

Ýþgal altýndaki Batý Þeria halkýnýn Ürdün'e göçe zorlanarak bölgede yeni bir krizin planlandýðýna dikkati çeken Meþal, "Ürdün, Batý Þeria halkýnýn tehciri tehdidiyle karþý karþýyadýr. Bu da Ürdün Haþimi Krallýðýný bitirmeyi hedefleyen bir adýmdýr." þeklinde konuþtu.

Ýsrail ordusunun Gazze'de hedeflerine ulaþamadýðý için Lübnan'a saldýrdýðýný söyleyen Meþal, "Düþman bir yýldýr Gazze'de hedeflerine ulaþamadý, bu nedenle de Lübnan'a ve bölgeye saldýrýlarla 7 Ekim 2023'te yerle bir olan imajýný düzeltmeye çalýþýyor." diye konuþtu.

Meþal ayrýca Ýsrail'in tüm Arap ve Ýslam ülkelerinin ulusal güvenliði için tehdit olduðunu vurguladý.

Ýþgalci Ýsrail zulmü Orta Doðu'yu sardý! Lübnan'da ölü sayýsý 2 bin 83'e yükseldi

Kabine üyelerinden, Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýnýn birinci yýlýna iliþkin paylaþým

Gazze kasabý, bakanlarýyla "sürpriz güvenlik toplantýsý" gerçekleþtiriyor