Halk plajýnda korku dolu anlar! Köpekbalýðý insanlara saldýrdý
ABONE OL

ABD'nin Texas eyaletinin Güney Padre bölgesinde halka açýk bir plajda köpek balýðý saldýrýsý gerçekleþti. Ülkenin Baðýmsýzlýk Günü olarak kutlanan 4 Temmuz'daki tatil nedeniyle oldukça kalabalýk olan halk plajýnda öðle saatlerinde yaþanan olayda, yaklaþýk 2 metre boyunda olduðu tespit edilen bir köpek balýðý kýsa süre içinde denizdeki dört kiþiye saldýrdý. Yaþanan olay çevredeki bazý vatandaþlar tarafýndan kayda alýnýrken, görüntülerde denizden yaralý olarak çýkartýlan bir kadýnýn bacaðýnýn bir bölümünün kopmuþ olduðu görüldü.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerine gelen sahil güvenlik birimleri, helikopter ve botlarla denizdeki vatandaþlarý tahliye ederken yaralýlar hastaneye kaldýrýldý. Saldýrýda aðýr yaralanan ve bölge hastanelere sevk edilen 46 yaþýndaki bir kadýnýn ve 21 yaþýndaki bir erkek yaralýnýn hayati risklerinin bulunmadýðý öðrenildi.

AÇIK SULARA KADAR TAKÝP EDÝLDÝ

Texas Parklar ve Yaban Hayatý Dairesi tarafýndan olayla ilgili yapýlan açýklamada, 2'si aðýr 4 kiþinin saldýrýya uðradýðý doðrulanýrken, köpek balýðýnýn sahil güvenlik ekipleri tarafýndan açýk sulara kadar takip edildiði bildirildi. Güney Padre Valisi Patrick McNulty ise, saldýrýnýn gerçekleþtiði bölgede nadiren köpek balýðý görüldüðünü ve son köpek balýðý saldýrýsýnýn 5 yýl önce gerçekleþmiþ olduðunu ifade etti.