Hamas'tan soykýrýmcý Ýsrail için yeni 'Nazi Holokostu' deðerlendirmesi
ABONE OL

Riþk, Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde Aksa Þehitleri Hastanesi yerleþkesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldýðý çadýrlara düzenlediði bombardýmana iliþkin yazýlý bir açýklama yaptý.

Ýsrail ordusunun, 4 kiþinin ölümüne ve çoðu aðýr þekilde yanan 40 kiþinin yaralanmasýna neden olan bu saldýrýyý uluslararasý toplumun acziyeti sayesinde ABD silahlarýyla gerçekleþtirdiðini kaydeden Riþk, "Siyonist ordunun, Deyr el-Belah'taki Aksa Þehitleri Hastanesi'nde yerlerinden edilenlerin çadýrlarýný hedef alan saldýrýsý yeni bir Nazi Holokostudur." ifadesini kullandý.

ÝSRAÝL, ÇADIRLARDAKÝ ÝNSANLARI YAKARAK ÖLDÜRÜYOR

Ýsrail'in çadýrlarda ve barýnma merkezlerinde çocuk, kadýn ve yaþlýlarý yakarak öldürdüðünü vurgulayan Riþk, uluslararasý toplumun bir yýldýr devam eden bu soykýrým karþýsýnda hala harekete geçmemesine tepki gösterdi.

Riþk, þunlarý kaydetti:

"Uluslararasý toplumun harekete geçmeyeceðini ve Siyonist oluþumun cezadan kurtulacaðýný kesin olarak biliyoruz ancak ümmetin evlatlarýna seslenmekten geri durmayacaðýz. Eylemleri týrmandýrmanýn zamanýnýn geldi. Herkes kendi gücü nispetinde harekete geçmeli, kardeþlerinize yönelik katliamlara alýþmamanýz gerekli. Düþman, Gazze halkýnýn arkasýnda kimsenin olmadýðýný düþünmesin."

Ýsrail ordusunun gece saatlerinde Gazze Þeridi'ndeki Aksa Þehitleri Hastanesi'nin bahçesinde yerinden edilmiþ sivillerin barýndýðý çadýrlara düzenlediði bombardýman sonrasý yangýn çýkmýþ, saldýrýda en az 4 kiþinin öldüðü ve 40 kiþinin yaralandýðý bildirilmiþti.