Hammad: Direniþ, Filistin'in özgürlüðü ve iþgalin kovulmasý için ümmetin umududur
ABONE OL

Hamas'ýn Gazze Þeridi'nin kuzeyinde düzenlediði zafer kutlamasý etkinliðinde konuþan Hammad, Ýsrail saldýrýsý sýrasýnda Gazze, Batý Þeria ve 48 topraklarýnda yaþayan tüm Filistinlilerin Kudüs için akýn ettiðini belirtti.

Hammad, Filistinlilerin yalnýz olmadýðýný, sabýr ve metanetli duruþlarýnýn boþa gitmediðini hatýrlatarak, Araplarýn ve Ýslam dünyasýnýn artýk onlarýn arkasýnda olduðunu vurguladý.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu ve Ýsrail Savunma Bakaný Benny Gantz'a mesaj yollayan Hammad, "Geri dönerseniz biz de daha büyük ve daha uzun menzilli atýþlarla geri döneriz" ifadelerini kullandý.

Etkinlikte konuþma yapan el-Kassam'ýn Beyt Hanun Birliði Komutaný Ebu Hamza, son savaþa Kudüs'ten dolayý girildiðini belirterek "Kanlarýmýz ve canlarýmýz Kudüs'e feda olsun" dedi.

"Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, Ýsrail saldýrýlarý sýrasýnda gösterdiði performansla düþmandan önce dosta sürpriz yaptý" diyen Ebu Hamza, tüm dünyaya Ýsrail'in örümcek aðý gibi zayýf ve kartondan bir devlet olduðunu gösterdiklerinin altýný çizdi.

Ýsrail'e karþý zafer kutlamalarý olarak düzenlenen etkinliðin sonunda Ýsrail saldýrýlarýnda hayatýný kaybedenlerin aileleri onurlandýrýldý. Etkinlikte ayrýca, el-Kassam Tugaylarýnýn silah gücünü gösteren geçit törenleri yapýlýrken, izleyenlerin üzerinden "Ebabil" türü insansýz hava araçlarýnýn uçuþ yaptýðý gösteriler de düzenlendi.

Ýsrail'in abluka altýndaki Gazze Þeridi'ne 10 Mayýs'ta baþlattýðý saldýrýlar, Hamas ile varýlan ateþkes doðrultusunda 21 Mayýs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermiþti.

Ýsrail'in saldýrýlarýnda 66'sý çocuk, 39'u kadýn olmak üzere 254 Filistinli hayatýný kaybetmiþ, 1948 kiþi yaralanmýþtý.