Haydar Aliyev doðumunun 101. yýlýnda kabri baþýnda anýldý
ABONE OL

Törene, Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile eþi Mihriban Aliyeva katýldý.

Azerbaycan milli marþýnýn okunduðu törende, Cumhurbaþkaný Aliyev, Haydar Aliyev'in mezarýna çelenk býraktý.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Baðcý da Bakü'deki Türk kurum ve kuruluþlarýnýn temsilcileri ve Büyükelçilik müþavirleriyle Haydar Aliyev'in kabrini ziyaret etti.

Ziyaret sonrasýnda basýn mensuplarýna açýklama yapan Büyükelçi Baðcý, Haydar Aliyev'i rahmet ve minnetle andýklarýný söyledi.

Baðcý, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Azerbaycan'ýn sevinci sevincimizdir' sözleri, Haydar Aliyev'in 'bir millet iki devlet' sözleriyle örtüþmektedir ve bugünkü iliþkilerimize ruh veren temel ilkeyi oluþturmaktadýr. Bu anlayýþ, cumhurbaþkanlarýmýz Recep Tayyip Erdoðan ve Ýlham Aliyev'in önderliðinde en güçlü þeklini almýþ, zirve noktasýna ulaþmýþtýr." ifadelerini kullandý.

- ÜLKEDE "ULUSAL LÝDER" KABUL EDÝLÝYOR

Eski Sovyetler Birliði döneminde 1969-1982'de Azerbaycan Komünist Partisi Genel Sekreterliði, baðýmsýzlýk kazanýldýktan sonra ise 1993-2003 yýllarýnda Cumhurbaþkanlýðý yapan Haydar Aliyev, ülkede "ulusal lider" kabul ediliyor.

12 Aralýk 2003'te, tedavi gördüðü ABD'de hayatýný kaybeden Haydar Aliyev, doðum ve vefat yýl dönümlerinde tören ve etkinliklerle anýlýyor.