Haydar Aliyev'den babasýnýn mezarýna ziyaret
ABONE OL

Azerbaycan milli marþýnýn okunduðu törende, Cumhurbaþkaný Aliyev, Haydar Aliyev'in mezarýna çelenk býraktý.

"HAYDAR ALÝYEV, AZERBAYCAN'I GÜÇLÜ VE ÇAÐDAÞ DEVLETE ÇEVÝREN ÝDEALLERÝN MÜELLÝFÝDÝR"

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Baðcý da Bakü'deki Türk kurum ve kuruluþlarýnýn temsilcileri ve büyükelçilik müþavirleriyle Haydar Aliyev'in mezarýný ziyaret etti.

Ziyaret sonrasýnda basýn mensuplarýna açýklama yapan Baðcý, Haydar Aliyev'in, çaðdaþ Azerbaycan'ýn mimarlýðý, idealleri, siyaseti, devletçiliði, Türkçülük anlayýþý ve uzak görüþlülüðü ile örnek bir lider olduðunu söyledi.

Haydar Aliyev'i rahmet ve minnetle andýklarýný belirten Baðcý, "Haydar Aliyev, Azerbaycan'ý güçlü ve çaðdaþ devlete çeviren ideallerin müellifi olarak bilinmektedir. Bu uðurda 30 yýldýr verilen mücadeleye tüm Azerbaycan halký gibi Türk halký da þahittir. Onun 'tek millet, iki devlet' anlayýþý, bugün artýk daha pekiþmiþ ve saðlamlaþmýþtýr. Tek millet anlayýþý, tek yumruk ve tek ordu anlayýþýna dönüþmüþ, bu da bize Haydar Aliyev'den kalan mirastýr." ifadesini kullandý.

Sovyetler Birliði döneminde 1969-1982'de Azerbaycan Komünist Partisi Genel Sekreterliði, baðýmsýzlýk kazanýldýktan sonra 1993-2003'te Cumhurbaþkanlýðý görevini yürüten Haydar Aliyev, ülkede ulusal lider olarak kabul ediliyor.

12 Aralýk 2003'te, tedavi gördüðü ABD'de hayatýný kaybeden Haydar Aliyev, doðum ve vefat yýl dönümlerinde tören ve etkinliklerle anýlýyor.