Hindistan'ý ayaða kaldýran tecavüz olayýnda yeni geliþme! Ýdamla karþý karþýya
ABONE OL

Hindistan basýnýnda çýkan haberlere göre, Merkezi Soruþturma Bürosu (CBI), Batý Bengal eyaletinin Kalküta þehrindeki RG Kar Týp Koleji ve Hastanesi'nde gönüllü olarak hastalara yardýmcý olan Sanjay Roy adlý þüphelinin tecavüz ve cinayetle resmen suçlandýðýný doðruladý.

Hindistan'ý karýþtýran iddia! 11 yaþýndaki öðrenci özel okul yönetimince düzenlenen ayinde öldürüldü

Þüpheliyle ayný hastanede çalýþan kadýn doktorun, vardiyasýnýn ardýndan uyumak için seminer odasýna girdiði, güvenlik kameralarýnýn yakaladýðý görüntülerden yola çýkarak Roy'un da ayný odaya girdiði ve odadan yaklaþýk 30 dakika sonra çýktýðý tespit edildi.

ÖLÜM CEZASINA ÇARPTIRILABÝLÝR

CBI açýklamasýnda, aðustos ayýndaki olayda suça sadece Roy'un karýþtýðý ve ölüm cezasýna çarptýrýlabileceði aktarýldý.

Hindistan'da Müslümanlara yönelik ayrýmcýlýk sürüyor! Ýþe giriþler zorlaþacak

Hindistan'da, cinsel istismar sonucu maðdurun ölümüne ya da bitkisel hayata girmesine yol açan kiþilerin idam edilmesini öngören yasa tasarýsý eylül baþýnda Batý Bengal Eyalet Meclisinde oy birliðiyle kabul edilmiþti. Meclisten geçen tasarý, Batý Bengal Valisi Ananda Bose ve Hindistan Cumhurbaþkaný Droupadi Murmu'nun onaylamasý halinde yürürlüðe girecek.

50 DOKTOR ÝSTÝFA ETTÝ

RG Kar Týp Koleji ve Hastanesi'nde görevli 50 uzman doktor, saðlýk çalýþanlarýnýn daha güvenli koþullarda çalýþmasýnýn saðlanmasý talebiyle greve giden meslektaþlarýna destek için istifa etti.

Doktorlar, yaptýklarý açýklamada, talepleri için baþvurduklarý ilgili makamlardan hiçbir yanýt gelmemesi nedeniyle toplu istifa kararýnýn alýndýðýný vurguladý.

Asistan doktorlar, 5 Ekim'den beri tecavüze uðrayýp öldürülen meslektaþlarý için adalet ve tüm hastane ile kliniklerde çalýþan saðlýk personelinin güvenliðinin saðlanmasý talebiyle açlýk grevi yapýyor.

NE OLMUÞTU?

31 yaþýndaki kadýn doktor, 9 Aðustos'ta 36 saatlik vardiyasýnýn ardýndan çalýþanlara ayrýlan dinlenme odasý olmadýðý için seminerlerin yapýldýðý bir odada uyumuþtu. Ertesi sabah meslektaþlarý, kadýnýn cansýz bedenini yarý çýplak ve vücudunun çeþitli yerlerinde aðýr yara izleriyle bulmuþtu.

Bebeðin oyuncak sanarak ýsýrdýðý yýlan öldü

Hastanede gönüllü çalýþan Sanjoy Roy isimli görevli, olayla ilgili gözaltýna alýnmýþtý. Ancak "örtbas ve ihmal" suçlamalarýnýn ardýndan vaka, yerel polisten Merkezi Soruþturma Bürosuna (CBI) devredilmiþti.

Ülke genelindeki çeþitli þehirlerden çok sayýda doktor, meslektaþlarýnýn cinsel istismara uðrayýp öldürülmesi sebebiyle süresiz grev kararý aldýklarýný açýklamýþtý.