Hizbullah iþgalci Ýsrail'in askeri üssünü vurdu! Çok sayýda yaralý var
ABONE OL

Maariv gazetesinin haberine göre, Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesine düzenlenen ÝHA saldýrýsýnda yaralananlarýn sayýsý 67'e yükseldi. Yaralananlar arasýnda dördünün durumunun kritik olduðu aktarýldý.

Hizbullah'tan yapýlan açýklamada, Gazze'deki Filistin halkýnýn direniþiyle dayanýþmak, Lübnan ve halkýný savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldýrýlara karþýlýk için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki Ýsrail ordusuna baðlý "Glolani Tugayý'nýn eðitim üssüne ÝHA filosuyla" saldýrý düzenlendiði kaydedildi.

Hizbullah'ýn "ülkesini, halkýný" korumak için göreve hazýr olduðu, "düþmaný caydýrmak görevinden geri durmayacaðý" bildirildi.

Ýsrail ordusundan ÝHA saldýrýsýna iliþkin henüz açýklama yapýlmadý.

HÝZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah'ýn Ýsrail'deki askeri üsse düzenlediði dronlu saldýrýda yaralý sayýsý 67'ye yükseldi. Hizbuhlah, saldýrýya iliþkin yaptýðý açýklamada, "Saldýrý, Gazze Þeridi'ndeki kararlý Filistin halkýna ve onlarýn yiðit ve onurlu direniþine destek vermek ve Lübnan'ý ve halkýný savunmak için gerçekleþtirildi" dedi.

Lübnan'daki Hizbullah, Ýsrail'e düzenlediði dronlu saldýrýya iliþkin açýklama yaptý. Hizbullah, açýklamasýnda Ýsrail'in merkezindeki Binyamina bölgesinde bulunan Golani Tugayý kampýna dronlu saldýrý gerçekleþtirildiðini doðrulayarak, "Saldýrý, Gazze Þeridi'ndeki kararlý Filistin halkýna ve onlarýn yiðit ve onurlu direniþine destek vermek ve Lübnan'ý ve halkýný savunmak için gerçekleþtirildi" ifadelerini kullandý.

Üst düzey bir Hizbullah yetkilisi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptýðý açýklamada ise saldýrýda "bir intihar dronu" kullanýldýðýný söyledi. Yetkili, "Direniþin kabiliyetleri hala güçlü ve Ýsrail'in arkasýna ulaþabilecek kapasitede" dedi.

HABERÝN VÝDEOSU

Ortak bir tutum takýnýn

Ýsrail tanklarý BM üssüne girdi! 15 barýþ gücü askeri yaralandý

  • ÝHA saldýrýsý
  • Hayfa üssü
  • 67 yaralý