Hizbullah, Ýsrail mevzilerini vurdu
ABONE OL

Hizbullah'tan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail ordusuna ait Beyt Hilel üssüne insansýz hava araçlarýyla (ÝHA) saldýrý baþlatýldýðý, saldýrýnýn demir kubbe platformlarýnýn konuþlandýrýldýðý alan ile mürettebatý da hedef aldýðý kaydedildi.

Söz konusu saldýrýnýn Ýsrail'in Lübnan'ýn güneyindeki Hula beldesine düzenlediði saldýrýya yanýt olarak gerçekleþtirildiði aktarýldý.

Ayrýca Lübnan'ýn Adisa beldesi karþýsýnda yer alan Miskaf bölgelsinde ise casusluk amacýyla bulunan teçhizatýn hedef alýndýðý ifade edildi.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamaya göre ise Lübnan'da yer alan Meys Cebel'deki bir silah deposu ve askeri bina, Hýyam bölgesinde bir mevzi, Hula'da ise askeri bir bina gece boyunca havadan düzenlenen saldýrýlarla vuruldu.

Hizbullah gün içerisinde yaptýðý açýklamada, Lübnan'ýn güneyinden Ýsrail'in sýnýr hattýnda yer alan askeri hedeflerine 2 saldýrý gerçekleþtirdiðini duyurmuþtu.

Açýklamada, Ýsrail'in Margaliot yerleþim birimindeki askeri araç ile El-Malikiye askeri mevzisine güdümlü füze ile saldýrý düzenlendiði kaydedilmiþti.

Lübnan resmi ajansý NNA da Ýsrail'e ait ÝHA'nýn Bint Cibeyl ilçesinde bir motosikleti hedef aldýðýný açýklamýþtý.

Ýsrail ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim 2023'ten bu yana sýnýr hattýnda yaþanan çatýþmalarda 320 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlý sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 Ýslami Cihad mensubu ile 14 Ýsrail askeri ve 10 Ýsrailli sivilin öldüðü duyurulmuþtu.