Hunter Biden skandallarý bitmiyor: Romanyalý iþ insanýndan para almakla suçlandý
ABONE OL

Biden hakkýndaki iddialarý soruþturmasý için Adalet Bakanlýðýnca atanan özel savcý David Weiss'in ofisindeki savcýlar, Hunter Biden'a yeni suçlamalar yöneltti.

Mahkeme dosyasýna göre, eylülde görülecek davada savcýlar, Hunter Biden ve iþ ortaðýnýn, "ABD kurumlarý ve politikasýný etkilemek isteyen Romanyalý iþ insaný Gabriel Popoviciu'dan ödeme aldýðýna" iliþkin kanýtlar sunmayý planlýyor.

3 MÝLYON DOLARDAN FAZLA ÖDEME ALDI

Savcýlar, Popoviciu'nun "Romanya'da hakkýnda yürütülen rüþvet soruþturmasýnýn ABD kurumlarýnca incelenmesi için Hunter Biden ve iþ ortaðýna para ödediðini" iddia ediyor.

Babasý Joe Biden baþkan yardýmcýsýyken 2015'te Hunter Biden'ýn iþ ortaklarýnýn Popoviciu'dan 3 milyon dolardan fazla ödeme aldýðýný iddia eden savcýlar, Hunter Biden'ýn bu parayý daha sonra baþka bir iþ ortaðýyla paylaþtýðýný öne sürüyor.

HEDEF ÞAÞIRTMACA YAPMIÞLAR

Savcýlar, Popoviciu ile Hunter Biden'ýn, anlaþmanýn Joe Biden için "siyasi sonuçlara neden olabileceðinden endiþe duyduklarý için ödemeleri Romanya'da gayrimenkul alanýnda yapýlýyormuþ gibi gösterdiðini" ileri sürüyor.

Popoviciu, Romanya'da 2017'de yolsuzluk suçlamalarýyla 7 yýl hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý.

HUNTER'IN SKANDALLARI BÝTMÝYOR

Hunter Biden, California'da 1,4 milyon dolar vergi kaçýrmakla da suçlanýyor. Geçen yýl temmuzda her iki suçlamayý da kapsayacak þekilde Biden'ýn savcýlýk ile anlaþtýðý haberlere yansýmýþ ancak daha sonra detaylarda taraflar uzlaþamayýnca anlaþma baþarýsýzlýkla sonuçlanmýþtý.

Cumhuriyetçilerin çoðunlukta olduðu Temsilciler Meclisinin ilgili komiteleri, ABD Baþkaný Joe Biden'a yönelik çok yönlü azil soruþturmasýnda, Biden'ýn aile üyelerinin yabancý iþ anlaþmalarýndan uygunsuz þekilde yararlanýp yararlanmadýðý veya bu politikayý fayda saðlamak için kullanýp kullanmadýðýna iliþkin iddialarýn yaný sýra Adalet Bakanlýðýnýn, vergi suçlarýyla ilgili incelemeleri uygunsuz þekilde yavaþlattýðý iddialarý da araþtýrýlýyor.