Husiler, ABD'ye ait bir SÝHA düþürdü!
ABONE OL

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri tarafýndan yapýlan açýklamada, ülkenin kuzeyindeki Saada'da ABD ordusuna ait bir MQ-9 tipi SÝHA düþürüldüðü duyuruldu.

Seri, ABD'ye ait SÝHA'nýn Saada'da saldýrý görevi sýrasýnda Husilere baðlý silahlý güçlerin ürettiði füzeyle vurulduðu bilgisini verdi.

Aden Körfezi'nde bulunan Groton adlý geminin de Husiler tarafýndan balistik füzeyle hedef alýndýðýný aktaran Seri, geminin sahibi olan þirketin 8 Nisan tarihindeki giriþ yasaðýný ihlal ettiðini ifade etti.

Seri, Groton adlý geminin sahibi olan firmaya iliþkin bilgi vermezken, "Gazze Þeridi'nde Filistin halkýna yönelik saldýrýlar ve abluka duruncaya kadar askeri operasyonlarýný sürdüreceklerini" vurguladý.

- KIZILDENÝZ'DEKÝ DURUM

Yemen'de Ýran'ýn desteklediði Husiler, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýna tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açýklarýnda Ýsrailli þirketlere baðlý olduðunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazýlarýna da insansýz hava araçlarý ve füzelerle saldýrýyor.

Husilerin eylemleri nedeniyle çok sayýda gemicilik þirketi, Kýzýldeniz'deki seferlerini durdurma kararý aldý.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliðinin tehlikeye girdiði gerekçesiyle 18 Aralýk 2023'te bir grup ülkenin katýlýmýyla Husi güçlerine karþý "Refah Muhafýzý Operasyonu" adýnda çok uluslu "deniz görev gücü" oluþturulduðunu açýkladý.

ABD ve Ýngiltere'nin Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldýrýsý üzerine Husiler, bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaðýný duyurdu.

  • husiler
  • saada
  • siha
  • Husiler
  • Silahlý SÝHA
  • Ýran destekli