Türkiye ile ticareti geliþtirmek istiyorlar! Redzepi: Ýþbirliðini artýrmalýyýz
ABONE OL

Baran, burada yaptýðý deðerlendirmede, Türkiye ile Kosova'nýn tarihi ve kültürel baðlarý olduðunu, Kosova'da yaklaþýk 20 bin civarýnda Türk'ün yaþadýðýný aktararak, iki ülkenin yatýrým ve ticarette de yakýnlaþan iki ülke olduðunu belirtti.

Türkiye'nin yatýrým ve ticarette Kosova'daki ilk 10 ülke arasýnda yer aldýðýna iþaret eden Baran "Kosova'da devam eden projelerle birlikte 400 milyon avro üzerinde Türk yatýrýmý mevcut. Havalimanýndan elektrik daðýtýmýna ve madenciliðe kadar 500'ün üzerinde Türk þirketi bu ülkede faaliyet gösteriyor. Bu þirketlerde yaklaþýk 10 bin Kosovalý istihdam ediliyor." ifadesini kullandý.

TÜRKÝYE ÝLE DAHA FAZLA ÝÞBÝRLÝÐÝ YAPMAK ÝSTÝYORUZ

Baran, iki ülke arasýnda dýþ ticaretin 800 milyon dolar düzeyinde olduðunu bildirerek, þunlarý kaydetti:

"Ülkelerimizin derin tarihi ve kültürel baðlarý, ortak inanç ve deðerleri dikkate alýndýðýnda 800 milyon dolar düzeyindeki dýþ ticaret rakamýný yeterli görmüyoruz. Karþýlýklý ticaretimiz, iki tarafýn da lehine olacak þekilde ileriye taþýnabilir. Dýþ ticaretimizi, Kosova'nýn ülkemize ihracatýný da artýracak þekilde geliþtirmemiz gerekiyor. Gönül baðýmýz olan topraklarla þehrimiz arasýnda direkt ulaþým baðý olmasýný ve ticaretimizin daha da güçlenmesini istiyoruz."

Redzepi de Türkiye ile yatýrým ve ticaret alanýnda daha fazla iþbirliði yapmak istediklerini belirtti.