‘Ýliþkilerde yeni bir aþama' olarak duyurdular! Komþudan dikkat çeken Türkiye açýklamasý
ABONE OL

Ermeni basýnýna konuþan Cumhurbaþkaný Haçaturyan, Türkmenistan ziyareti sýrasýnda yaptýðý açýklamada, "Burada Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baþkaný (Numan Kurtulmuþ) ile görüþtüm. Sadece kýsa bir görüþme fýrsatýmýz oldu, o da aceleciydi, çünkü bir günde gelip gitti, ancak konuþma aynýydý. Barýþ içinde yaþamaktan, sýnýrlarý açmaktan ve diplomatik iliþkiler kurmaktan bahsettik" dedi.

'YENÝ BÝR AÞAMA' VURGUSU

Her iki tarafta da çeþitli düzeylerde görüþülen konunun ayný olduðunu vurgulayan Haçaturyan, devlet politikasý içinde herkesin Ermenistan-Türkiye iliþkilerinin zaman açýsýndan çok da uzak olmayan yeni bir aþamaya girdiði algýsýna sahip olduðunu söyledi.

"GERÇEÐE DÖNÜÞEBÝLECEÐÝNÝ GÖSTERÝYOR"

Normalleþmeye iliþkin deðerlendirmelerde bulunan Haçaturyan, taraflarýn bir araya gelerek normalleþmeyi görüþme fýrsatýný kaçýrmadýðýný ifade ederek, "Bu, Ermenistan-Türkiye iliþkilerinin normalleþmesinin öngörülebilir gelecekte gerçeðe dönüþebileceðini gösteriyor. Bu hem sýnýrlarýn açýlmasýný hem de diplomatik iliþkilerin kurulmasýný kapsýyor" deðerlendirmesinde bulundu. Ermenistan Cumhurbaþkaný ayrýca, iki ülkenin üçüncü ülke vatandaþlarý ve diplomatik pasaport sahibi olan kiþiler için kara sýnýrýný açma anlaþmasýnýn daha az zaman gerektirdiðini sözlerine ekleyerek, bu anlaþmanýn uygulanmasýnýn taraflar için büyük bir ilerleme olacaðýný söyledi.

Ermenistan: Türkiye ile görüþmeler iyi gidiyor

Aramalara Türkiye de destek veriyor: Azerbaycan mayýn temizliðini sürdürüyor