IMF incelemesi tamamlandý! Ukrayna'ya 1,1 milyar dolarlýk ödemeye onay
ABONE OL

IMF'den yapýlan açýklamada, Ýcra Direktörleri Kurulunun Ukrayna'ya 4 yýllýk finansman paketi kapsamýndaki beþinci incelemesini tamamladýðý aktarýldý.

Ukrayna, Rusya'dan 501 askerin cenazesini teslim aldý

Beþinci incelemenin tamamlanmasýnýn, yaklaþýk 1,1 milyar dolar tutarýnda bir ödeme yapýlmasýna olanak tanýyacaðý kaydedilen açýklamada, finansman paketi kapsamýndaki toplam ödemenin 8,7 milyar dolara çýkacaðý belirtildi.

EKONOMÝK TOPARLANMANIN DESTEKLENMESÝ AMAÇLANIYOR

Açýklamada, Ukrayna'ya 15,5 milyar dolarlýk 48 ay süreli finansman paketinin 31 Mart 2023'te onaylandýðý anýmsatýlarak programýn, Ukrayna'nýn uzun vadeli büyümesini teþvik etmek amacýyla ekonomik toparlanmayý desteklemeyi, yönetiþimi geliþtirmeyi ve kurumlarý güçlendirmeyi amaçladýðý vurgulandý.

Ukrayna ordusu kritik öneme sahip noktayý Rus ordusundan geri aldý

Ukrayna ekonomisine dair deðerlendirmelere de yer verilen açýklamada, ülke ekonominin yýlýn ilk yarýsýnda beklenenden daha dirençli olduðu ifade edildi.

Açýklamada, yýlýn geri kalaný ve 2025 için görünümün, büyük ölçüde Ukrayna enerji altyapýsýna yönelik Rus saldýrýlarýnýn devam etmesi ve savaþla ilgili belirsizlik nedeniyle dördüncü incelemeden bu yana kötüleþtiði belirtildi.