Ýmzalar atýldý: Türkiye ile Sýrbistan arasýnda 11 iþbirliði
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile Sýrbistan Cumhurbaþkaný Aleksandar Vucic'in huzurunda, Sýrbistan Cumhurbaþkanlýðý Sarayý'nda iþ birliði anlaþmalarýnýn imza töreni gerçekleþtirildi.

Törende, iki ülkenin Ýçiþleri Bakanlýklarý arasýndaki "Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanýnda Mutabakat Zaptý", Baþbakan Yardýmcýsý ve Ýçiþleri Bakaný Ivica Daçiç ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkaný Okay Memiþ tarafýndan imzalandý.

Sýrbistan Cumhuriyeti Çalýþma, Ýstihdam, Gaziler ve Sosyal Ýþler Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý arasýnda "Çalýþma, Ýstihdam ve Sosyal Güvenlik Alanlarýnda Ýþbirliðine Yönelik Mutabakat Zaptý"na Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ile Çalýþma, Ýstihdam, Gaziler ve Sosyal Ýþler Bakaný Nemanya Staroviç imza attý.

Ekonomi Bakaný Adriana Mesaroviç ile Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, Sýrbistan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý arasýnda Mutabakat Zaptýný imzaladý.

⁠Sýrbistan Cumhuriyeti Madencilik ve Enerji Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý arasýnda "Enerji Dönüþümü Alanýnda Ýþbirliðine Ýliþkin Mutabakat Zaptýný", Madencilik ve Enerji Bakaný Dubravka Cedoviç Handanoviç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar imzaladý.

- MEDYA VE ENFORMASYON ALANINDA ÝÞBÝRLÝÐÝNE ÝLÝÞKÝN MUTABAKAT ZAPTI ÝMZALANDI

Törende, Türkiye Cumhuriyeti ile Sýrbistan Cumhuriyeti arasýndaki Serbest Ticaret Anlaþmasý'nýn "Menþeli Ürünler" Kavramýnýn Tanýmý ve Ýdari Ýþbirliði Yöntemleri Hakkýndaki Protokolün Ýki Maddesini Deðiþtiren 1/2024 Sayýlý Kararý, Ýç ve Dýþ Ticaret Bakaný Tomislav Momiroviç ile Ticaret Bakaný Ömer Bolat imzaladý.

⁠Sýrbistan Cumhuriyeti Spor Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlýðý arasýnda "Spor Alanýnda Mutabakat Zaptý", Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak ile Sýrbistan Spor Bakaný Zoran Gayiç tarafýndan imzalandý.

Turizm ve Gençlik Bakaný Hüseyin Memiç ile Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak, ⁠Sýrbistan Cumhuriyeti Turizm ve Gençlik Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlýðý arasýnda "Gençlik Alanýnda Mutabakat Zaptý"na imza attý.

Sýrbistan Cumhuriyeti Enformasyon ve Telekomünikasyon Bakanlýðý ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý arasýnda "Medya ve Enformasyon Alanýnda Ýþbirliðine Ýliþkin Mutabakat Zaptý'ný", Enformasyon ve Telekomunikasyon Bakaný Dejan Ristiç ile Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun imzaladý.

⁠Sýrbistan Cumhuriyeti Belgrad Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Gaziantep Büyükþehir Belediyesi arasýnda Kardeþ Þehir Protokolü'nü, Belgrad Belediye Baþkaný Aleksandar Þapiç ile Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin tarafýndan imzalandý.

⁠Sýrbistan Devlet Arþivi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý Devlet Arþivleri Baþkanlýðý arasýndaki Ýþbirliði Protokolü'ne Sýrbistan Devlet Arþivi Müdürü Miroslav Periþiç ile Cumhurbaþkanlýðý Devlet Arþivleri Baþkaný Muhammet Ahmet Tokdemir imza attý.

⁠Sýrbistan Cumhuriyeti Belgrad Tarih Enstitüsü ile Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na baðlý Türk Tarih Kurumu arasýndaki "Akademik Mutabakat Zaptý" ise Belgrad Tarih Enstitüsü Müdürü Aleksandar Rastoviç ile Türk Tarih Kurumu Baþkaný Yüksel Özgen tarafýndan imzalandý.

Erdoðan ve Vucic, imza töreninin ardýndan ortak basýn toplantýsý düzenledi.