Ýran Cumhurbaþkaný Pezeþkiyan, Paþinyan ile görüþtü: Uluslararasý sýnýrlarýn deðiþiminden yana deðiliz
ABONE OL

Ýran'ýn yeni Cumhurbaþkaný Pezeþkiyan, Ermenistan Baþbakaný Paþinyan ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi. Görüþmede Ermenistan ile ikili iliþkilere önem verdiklerini belirten Pezeþkiyan, "Ermenistan ile sýnýrýmýz kýsa olabilir ama bu sýnýrlarý barýþçýl yaþamýn ve umudun sýnýrlarý olarak görüyoruz" dedi.

TOPRAK BÜTÜNLÜÐÜ VURGUSU

Azerbaycan ile Ermenistan arasýndaki barýþ görüþmelerine destek verdiklerini kaydeden Pezeþkiyan, ülkelerin toprak bütünlüðünden yana olduklarýný belirterek, "Uluslararasý sýnýrlarýn deðiþiminden yana deðiliz. Ermenistan'ýn komþu ülkeler arasýnda özel bir yeri var" ifadelerini kullandý.

PAÞÝNYAN'DAN SEÇÝM TEBRÝÐÝ

Ermenistan Baþbakaný Paþinyan ise, Pezeþkiyan'ý seçimleri kazanmasýndan dolayý tebrik ederek, kendisine baþarýlar diledi.

ALÝYEV, PEZEÞKÝYAN ÝLE GÖRÜÞTÜ

Cumhurbaþkaný Pezeþkiyan, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ile de telefon görüþmesi gerçekleþtirdi. Aliyev, Pezeþkiyan'ý seçimlerde elde ettiði zaferden dolayý tebrik etti. Pezeþkiyan, Aliyev'e teþekkür ederek, iki ülke arasýndaki ikili iliþkilerin geliþtirilmesine olan baðlýlýðýný vurguladý.