3 gün sürecek! Ýran Cumhurbaþkaný Reisi ve beraberindekiler için cenaze töreni
ABONE OL

Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi, Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diðer yetkililer için planlanan cenaze merasimlerinin ilki Tebriz'de düzenlendi.

Tebriz Þüheda Meydaný'nda düzenlenen ve on binlerce kiþinin katýldýðý törende, kazada hayatýný kaybeden Cumhurbaþkaný Reisi, Dýþiþleri Bakaný Abdullahiyan, Tebriz Cuma Ýmamý Muhammed Ali Al-i Haþim ve Doðu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi.

Sivil ve askeri yetkililerin katýldýðý törende cenazeler büyük bir kalabalýðýn katýlýmýyla Þüheda Meydaný'ndan, Musalla Meydaný'na götürüldü.

Tebrizliler, Cumhurbaþkaný Reisi ve yaþamýný yitiren diðer yetkililere son kez veda etti.

Tebriz'de cenaze namazý ve geçit töreniyle baþlayan merasimler, bugün Kum kentinde yarýn da Tahran'da devam edecek.

Cumhurbaþkaný Reisi'nin cenazesi Meþhed kentinde perþembe günü düzenlenecek törenle defnedilecek.

Ýlk uðurlama Tebriz'de! Binlerce kiþi son kez veda etti

ÝRAN BÜYÜKELÇÝLÝÐÝ, REÝSÝ'YÝ ANMAK ADINA 'TAZÝYE DEFTERÝ' AÇTI

Ýran'ýn Ankara Büyükelçiliði, helikopter kazasýnda hayatýný kaybeden Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi, Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diðer yetkililer için 'Taziye Defteri' açtý.

Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi ve beraberindeki heyet Ýran-Azerbaycan sýnýrýnda katýldýklarý törenden helikopter ile dönerken kötü hava þartlarý sebebiyle kaza yaptý. Kazanýn ardýndan, Ýran Cumhurbaþkaný Reisi, Dýþiþleri Bakaný Abdullahiyan ve helikopterdeki heyetin hayatýný kaybettiði açýklandý.

Ýran'ýn Ankara Büyükelçiliði'nde ülke bayraðý yarýya indirildi. Kazada hayatýný kaybeden Reisi ve beraberindeki heyeti anmak adýna Taziye Defteri, Büyükelçilik binasýnda hazýrlanan bir odada açýldý. Yabancý ülke diplomatlarý ve misyon temsilcileri, Büyükelçiliði ziyaret ederek Taziye Defterini doldurdu.

Taziye Defteri, 21-22 Mayýs tarihlerinde 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasýnda Ýran Büyükelçiliði'nde imzaya açýk olacak.

ALÝYEV'DEN ÝRAN BÜYÜKELÇÝLÝÐÝNE TAZÝYE ZÝYARETÝ

Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev, Ýran Cumhurbaþkaný Reisi'nin hayatýný kaybettiði helikopter kazasý nedeniyle Ýran'ýn Bakü Büyükelçiliðine taziye ziyarette bulundu.

Ýran Cumhurbaþkaný Ýbrahim Reisi, Ýran Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan ve heyetinin Ýran'ýn Doðu Azerbaycan eyaletinde yaþanan helikopter kazasýnda hayatýný kaybetmesinin ardýndan dünya liderleri Ýran'a taziyelerini iletiyor. Azerbaycan Cumhurbaþkanlýðý'ndan yapýlan açýklamaya göre Ýlham Aliyev, Ýran'ýn Bakü Büyükelçiliðine taziye ziyaretinde bulundu. Aliyev, ziyaretinde büyükelçilikte açýlan taziye defterini imzaladý.

CENAZE TÖRENÝ 3 GÜN SÜRECEK

Hayatýný kaybeden Ýran Cumhurbaþkaný Reisi 3 gün sürecek törenlerle uðurlanýyor. Yarýn Tahran'da resmi bir tören düzenlenecek, cenaze namazýný Ýran'ýn dini lideri Hameney kýldýracak. Cenaze törenine dünya liderlerinin de katýlmasý bekleniyor.

  • Ýran Cumhurbaþkaný
  • Reisi
  • Tebriz töreni