Ýran Cumhurbaþkaný Reisi, Ýmam Rýza Türbesi'nde defnedildi
ABONE OL

Reisi, Tebriz, Kum, Tahran ve Bircend kentlerinde düzenlenen veda törenleri sonrasýnda bugün Meþhed kentinde son yolculuðuna uðurlandý.

Güney Horasan eyaletine baðlý Bircend kentinde gerçekleþtirilen töreninin ardýndan memleketine getirilen Reisi'ye veda dolayýsýyla Meþhed sokaklarýnda, özellikle de topraða verildiði Ýmam Rýza Türbesi çevresinde posterleri ve matemi simgeleyen siyah bayraklar asýldý.

Havalimanýnda karþýlanan Reisi ve kazada ölen diðer iki yetkilinin cenazesi daha sonra ülkenin en kutsal mekaný sayýlan Ýmam Rýza Türbesi'ne getirildi.

Türbe dýþýnda ve içinde yoðun kalabalýðýn katýlýmýyla düzenlenen tören Kur'an- Kerim tilavetiyle baþladý. Daha sonra Reisi ve diðer yetkililer için dualar edildi ve mersiyeler okundu.

Törene çok sayýda ülkeden üst düzey temsilci ve bakanlar ile Ýranlý sivil ve askeri yetkililer katýldý.

Reisi'nin cenazesi, akþama doðru Ýmam Rýza Türbesi'nin içinde kendisi için hazýrlanan alanda topraða verildi.

Ýran Cumhurbaþkaný Reisi, 19 Mayýs'ta Azerbaycan sýnýrýnda bir baraj açýlýþýnýn dönüþünde Doðu Azerbaycan eyaletinde geçirdiði helikopter kazasýnda hayatýný kaybetmiþti. Reisi ile birlikte ayný helikopterde yaþamýný yitiren Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan da Tahran'ýn Rey þehrinde topraða verilmiþti.

  • Ýbrahim Reisi
  • Helikopter Kazasý
  • irak