Ýran: Hiç þüphesiz bu üzüntü verici suçun failleri en uygun þekilde cezalandýrýlacaktýr
ABONE OL

Ýran devlet televizyonunun haberine göre, Ejei, Kirman eyaletindeki bombalý saldýrýya iliþkin mesaj yayýnladý.

Olayý "terör saldýrýsý" olarak nitelendiren Ejei, "bunu yapanlarýn ülkeyi güvensiz hale getirmedeki baþarýsýzlýk ve yenilgilerinin ardýndan tüm çabalarýný Ýran'ýn dindar halkýndan intikam almaya yoðunlaþtýrdýðýný" kaydetti.

Ejei, "Sorumlu istihbarat, emniyet ve kolluk kuvvetleri, bu suçun tüm ipuçlarýný ve faillerini zamanýnda ve hýzlý bir þekilde takip etmek ve bunlarý ülke yargýsýna teslim etmekle yükümlüdür." ifadelerinde bulundu.

Kirman veya diðer bölgelerdeki adli makamlarýn, faillerin ve bu olaya karýþanlarýn yakalanmasý için azami çabayý göstermekle yükümlü olduðunu belirten Ejei, "Hiç þüphesiz bu üzüntü verici suçun failleri en uygun þekilde cezalandýrýlacaktýr." dedi.

Kirman eyaletinde Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu Kudüs Gücü Komutaný Kasým Süleymani'nin Ocak 2020'de ABD'nin Baðdat'taki saldýrýsýnda öldürülmesinin 4. yýlý dolayýsýyla anma töreninin yapýldýðý kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmiþti

Süleymani'nin mezarýnýn bulunduðu kabristanýn yakýnýndaki patlamalarda 103 kiþi hayatýný kaybetmiþ 211 kiþi de yaralanmýþtý.

  • iran yargý baþkaný
  • bombalý saldýrý
  • istihbarat emniyet