Sadrat'tan davacý olan ancak daha sonra þikayetini geri çeken Muhammed Rýza Kanbertaleb, Twitter hesabýndan yaptýðý paylaþýmla konuya dair bilgi verdi.
Kanbertaleb, Sadrat'ýn ailesinin çabasý ve kamuoyu baskýsýnýn sonuç verdiðini ve yargý makamlarýnýn idam kararýný askýya aldýðýný kaydetti.
Konuya dair resmi makamlardan henüz açýklama yapýlmadý.
Baba Kazým Sadrat, dün Ýran medyasýna yaptýðý açýklamada, "Mahan, mahkeme oturumunda defalarca býçaðýn elinde olmadýðýný söyledi ama muharebe (Ýran Ceza Kanunu'nda idam talebiyle yargýlanmayý gerektiren suç) cezasý verdiler ve þimdi de davanýn infaza gönderildiðini söylüyorlar." demiþti.
Yargý Erki'ne baðlý Mizan Haber Ajansý, 15 Kasým'daki haberinde, kimliði açýklanmayan bir göstericinin Tahran Devrim Mahkemesi'nde görülen duruþmalar sonucunda "bir kiþiyi býçakla yaralamak, kamu güvenliðine karþý suç iþlemek kastýyla eylemde bulunmak ve baþkasýna ait bir motosikleti ateþe vermek" gibi suçlamalardan idama mahkum edildiðini duyurmuþtu.
Daha sonra idama mahkum edilen göstericinin Sadrat olduðu açýklanmýþtý.
Ülkede yaklaþýk 3 aydýr devam eden gösterilerle baðlantýlý olarak þu ana kadar 11 kiþi idama mahkum edilirken, 23 yaþýndaki Muhsin Þikari adlý göstericinin cezasý 8 Aralýk'ta infaz edilmiþti.
Gösterilerle ilgili idam kararlarýna ülke içi ve dýþýndan tepkiler yükselirken, Birleþmiþ Milletler (BM), 9 Aralýk'ta, Þikari'nin idam edilmesini kýnamýþtý.