Ýran'da halk Reisi'nin sað bulunmasý için dua ediyor
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Reisi'nin helikopterinin kaza geçirdiði haberi üzerinden yaklaþýk 8 saat geçerken, Ýranlýlar, dua etmek için Tahran'ýn Veli-yi Asr Meydaný'nda toplandý.

Veli-yi Asr Meydaný'nda toplananlardan Muhammed Rýza Sareban, "Burada toplanan diðer insanlar gibi oðlumla birlikte dua etmeye geldim. Þu anda çok üzgünüz, Reisi ve beraberindeki yetkililerin bir an önce sað bulunduðu haberinin ailesine, milletimize ve bize ulaþmasý için dua ediyoruz." dedi.

Meydanda toplanan Meryem Hacýpur ise Reisi'nin helikopterinin düþtüðü haberini arkadaþýndan aldýðýný ve bunun son yýllarda duyduðu en acý haber olduðunu söyledi.

Hacýpur, bir an önce Cumhurbaþkaný Reisi ve diðer yetkililerin sað salim bulunduðu haberini alabilmek için Allah'a dua ettiklerini dile getirdi.

Ailesiyle meydana gelen Meryem Hafýzi ise haberin kendisini çok üzdüðünü belirterek, "Ben Meþhed'de öðrenciydim ve kendisi de bir dönem Ýmam Rýza Türbesi'nin sorumlusuydu. Ben o dönem onun deðerli hizmetlerini kendi gözümle gördüm. Bunlarý inkar edemem. Kendisi gerçekten de halkýn hizmetkarýydý." diye konuþtu.

Cumhurbaþkaný Reisi, bugün helikopterle, Ýran-Azerbaycan sýnýrýnda bir barajýn açýlýþ törenine katýlmýþtý.

Ýran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniþ yapmasý suretiyle kaza meydana geldiðini; Dýþiþleri Bakaný Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doðu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma Ýmamý Ayetullah Ali Haþim'in de helikopterde bulunduðunu duyurmuþtu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava þartlarý nedeniyle çalýþmalarýn güçlükle sürdüðünü bildiriyor.

  • iran
  • reisi
  • ibrahim reisi