Ýran'dan Biden'a cevap: Sorumlu tutarýz
ABONE OL

Erakçi, X sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý mesajýnda, ABD Baþkaný Joe Biden'ýn, "Ýsrail'in Ýran'a nasýl ve ne zaman misilleme yapacaðýna iliþkin bilgi sahibi olduðuna" dair ifadesine deðindi.

Ýranlý Bakan, "Ýsrail'in Ýran'a nasýl ve ne zaman saldýracaðý konusunda bilgisi olan veya böyle bir çýlgýnlýk için imkan ve destek saðlayan herkes, mantýksal olarak olasý herhangi bir kayýptan sorumlu tutulmalýdýr." ifadelerini kullandý.

Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu, Hamas lideri Ýsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Ýranlý Tuðgeneral Abbas Nilfuruþan'ýn öldürüldüðü saldýrýlara karþýlýk olarak 1 Ekim'de Ýsrail'e füze saldýrýsý düzenlendiðini bildirmiþti.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu da füze saldýrýsýyla Ýran'ýn "büyük bir hata yaptýðýný ve bedelini ödeyeceðini" söylemiþti.

ABD Baþkaný Biden, dün Almanya gezisinde düzenlediði basýn toplantýsýnda, bir gazetecinin "Ýsrail'in Ýran'a yapacaðý saldýrýnýn nasýl ve ne zaman olacaðýna dair herhangi bir bilginiz var mý?" sorusuna, "evet" yanýtýný vermiþti.

Biden, sorulara raðmen Ýsrail'in saldýrý planýyla ilgili bilgi vermekten kaçýnmýþtý.

Soykýrým destekçisi Biden'a Berlin'de protesto

Güney Kafkasya Bölgesel Ýþbirliði Platformu'ndan Orta Doðu çaðrýsý

Biden: Ukrayna zorlu bir kýþla karþý karþýya