Ýran'dan geniþ çaplý askeri tatbikat
ABONE OL

Ýran devlet televizyonunun haberine göre, Kara Kuvvetleri Komutaný Muhammed Pakpur, ülkenin güneybatýsýnda düzenlenen tatbikata "Büyük Peygamber 16" adý verildiðini söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanlýðýna baðlý tugaylarýn katýlacaðý tatbikata insansýz hava araçlarý (ÝHA) ve helikopterlerin de destek vereceðini ifade eden Pakpur, "Bu tatbikat, Kara Kuvvetlerinin muharebe ve savunma teçhizatlarýnýn operasyonel güç seviyesini test etmek amacýyla yapýlmaktadýr." dedi.

Pakpur, tatbikatta özel kuvvetler, komanda tugaylarý, topçu tugaylarý, zýrhlý birimler ve hava kuvvetlerinin de yer alacaðýný belirterek, "Devrim Muhafýzlarý Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlýðý, kuzeydoðu, batý, güneydoðu ve doðu bölgelerindeki ciddi güvenlik sorumluluðuyla birlikte her türlü muhtemel tehdide karþý koymaya tam olarak hazýrdýr." ifadelerini kullandý.

Ýran son haftalarda art arda askeri tatbikatlar düzenledi. Ýlk olarak 5 Ocak'ta Simnan eyaletinde yüzlerce ÝHA ile saldýrý tatbikatý düzenlenmiþti. Ýran ordusu, 13 Ocak'ta Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nu kapsayan geniþ bir bölgede donanmaya baðlý savaþ gemileri, denizaltýlar ve füzelerle manevralar gerçekleþtirmiþti. Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu, 15 Ocak'ta ülkenin orta bölgesindeki Kevir Çölü'nde füze ve ÝHA'larla geniþ çaplý tatbikat yapmýþtý. Tatbikatta uzun menzilli balistik füzeler test edilmiþti. Ýran ordusu, 19 Ocak'ta da ülkenin güneydoðusunda yer alan Umman Denizi kýyýsýndaki Mekran sahilinde askeri tatbikat yapmýþtý.