İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık İsrail'e geniş çaplı füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarına başladığını duyurdu.
Devrim Muhafızları Ordusu konuya dair yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı suçlu düşmanın saldırganlığına yanıt olarak, İran İslam Cumhuriyeti tarafından işgal altındaki topraklara yönelik ilk geniş çaplı füze ve insansız hava aracı saldırıları başladı." ifadeleri kullanıldı.
İRAN, ABD VE İSRAİL'İN SALDIRILARINA KARŞILIK İSRAİL'E ONLARCA BALİSTİK FÜZE ATEŞLEDİ
İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık İsrail'e onlarca balistik füze ateşledi.
İran'da güvenlik bürokrasisine yakınlığıyla bilinen "Nournews", ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık onlarca balistik füzenin İsrail'e ateşlendiğini bildirdi.

İRAN, ABD VE İSRAİL'İN SALDIRILARINA KARŞILIK BÖLGEDEKİ TÜM ABD ÜSLERİNE SALDIRILAR BAŞLATTI
İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık bölgedeki tüm ABD üslerine saldırılar başlattığını bildirdi.
İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre İran, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşı bölgedeki ABD üslerine saldırılar başlattı.
Bölgedeki tüm ABD üsleri ve çıkarlarının İran füzeleri tarafından hedef alındığı bildirildi.
Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün gibi ülkelerde eş zamanlı ABD üslerinin hedef alındığı kaydedildi.
BAHREYN, ABD'YE AİT 5. FİLO'NUN HİZMET MERKEZİNİN FÜZE SALDIRISINA UĞRADIĞINI DUYURDU
Bahreyn Ulusal İletişim Merkezi, başkent Manama'daki ABD Beşinci Filosu hizmet merkezinin füze saldırısına uğradığını duyurdu.
Bahreyn resmi ajansı BNA'nın haberine göre, Ulusal İletişim Merkezi'nden yapılan açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi.

Başkent Manama'daki ABD'ye ait 5. Filo'nun hizmet merkezinin füze saldırısına uğradığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili ayrıntıların daha sonra paylaşılacağı kaydedildi.
İlk saldırıya dair yeni görüntüler ortaya çıktı.Açıklamada, ilgili makamlarca yapılan talimatlara uyulması ve resmi kaynakların bilgilerine itimat edilmesi istendi.
Öte yandan Manamada'daki AA muhabiri de ABD üssüne yeni bir tur saldırı düzenlendiğini, hava savunma sistemlerinin önleyici füzelerinin ise ateşlendiğini aktardı.
İRAN: BAHREYN, KATAR, BAE'DEKİ ABD ÜSLERİ İLE İSRAİL'İN ASKERİ MERKEZLERİ HEDEF ALINDI
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD-İsrail'in saldırılarına karşılık Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) ABD üsleri ile İsrail'in askeri merkezlerinin füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Bahreyn'deki ABD Donanması 5. Filo Üssü ve Katar ile BAE'deki diğer ABD üslerine ağır füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlendi. İsrail'in kalbindeki askeri ve güvenlik merkezleri de hedef alındı." ifadeleri kullanıldı.İRANLI YETKİLİ: BÖLGEDEKİ TÜM AMERİKAN VE İSRAİL VARLIKLARI VE ÇIKARLARI MEŞRU HEDEF HALİNE GELDİ
Al Jazeera'ya konuşan ismi açıklanmayan İranlı üst düzey bir yetkili, "Bölgedeki tüm Amerikan ve İsrail varlıkları ve çıkarları meşru hedef haline geldi. Bu saldırıdan sonra kırmızı çizgi yok ve daha önce düşünülmemiş senaryolar dahil olmak üzere her şey mümkün." ifadelerini kullandı.
İranlı yetkili, "Amerika-İsrail ortak saldırısına şaşırmadık ve zaman sınırlaması olmayan kapsamlı bir yanıt veriyoruz." dedi.
Ürdün Silahlı Kuvvetleri, Ürdün topraklarını hedef alan iki balistik füzenin başarıyla düşürüldüğünü açıkladı.
Ürdün Silahlı Kuvvetlerinde görevli bir askeri yetkili, yaptığı açıklamada, Ürdün topraklarını hedef alan iki balistik füzenin başarıyla düşürüldüğünü belirtti.
Yetkili, Ürdün hava savunma sistemlerinin füzeleri etkisiz hale getirdiğini ve sınır güvenliğinin sağlandığını ifade etti.
Ürdünlü askeri yetkili, olayın kontrol altına alındığı ve herhangi bir can kaybı veya hasarın bildirilmediğini kaydetti.

Ordudan yapılan açıklamada, İsrail vatandaşlarına sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmeleri hususunda uyarıda bulunuldu.
İran'ın misillemelerinde hedef alan bölgelerin kayıtlarının yayınlanmasının ve paylaşılmasının uygun olmadığı belirtilen açıklamada, bu fotoğraf ve görüntülerin "düşman" tarafından takip edildiği ileri sürüldü.
İsrail'de, haziranda 12 gün süren çatışmalar sırasında da gerek basında gerek sosyal medyada sansür uygulanmıştı.
İran, Irak'taki ABD üssünü vurdu... Harir Askeri Üssü füze, Erbil Havalimanı ise drone ile hedef alındı.
ABD VE İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI
İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken İsrail ve ABD sabah saatlerinde İran'a ortak saldırılar düzenledi.
İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail'in İran'a "önleyici saldırı" başlattığını duyurdu. Daha sonra ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik "büyük bir operasyon" başlattıklarını açıkladı.
Saldırılar kapsamında başkent Tahran, İsfahan, Kum, Kerec, Kum, Tebriz, Buşehr ve Kirmanşah, İlam kentleri hedef alındı.
İsrail ve İran, hava sahasını kapatırken İsrail genelinde olağanüstü hal ilan edildi, sirenler çalındı ve İran'ın karşı saldırıları öncesinde halkı sığınaklara yönlendiren uyarılar yapıldı.
İran ordusu, ABD ve İsrail'in saldırılarına karşılık İsrail'e onlarca balistik füze ateşlendiğini duyurdu.