Ýþgalci Ýsrail Batý Þeria'da 57 dönüm araziye el koydu
ABONE OL

Filistin Kurtuluþ Örgütüne baðlý Ayrým Duvarý (Utanç Duvarý) ve Yahudi Yerleþim Birimleriyle Mücadele Konseyi, konuya iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Açýklamada, "Ýsrail makamlarý, Kefr Kaddum beldesinde 57 dönümlük araziye askeri emir uyarýnca el konulduðunu duyurdu" denildi.

Konsey, Ýsrail'in bu hamleyle gasbedilen topraklar üzerine kurulan Yahudi "Kadumim" yerleþkesinin çevresinde "tampon bölge" oluþturulmayý hedeflediði kaydedildi.

Konsey, geçen perþembe yaptýðý açýklamada, Ýsrail makamlarýnýn iþgal altýndaki Eriha kenti ve Doðu Agvar bölgesinde bulunan Fasayil köyüne ait arazilerden 8 dönüm alana el koyduðunu duyurmuþtu.

Son dönemlerde askeri ve güvenlik gerekçeleriyle arazilere el koyma iþlemlerinin arttýðý ve eylül ayýnda, "askeri talimatla" 10 yere el konulduðu belirtildi.

Özellikle Binyamin Netanyahu hükümetinin baþa geldiði 2022'den bu yana, Doðu Kudüs ve Batý Þeria'da Ýsrail yönetimi ve gaspçý Ýsrailliler tarafýndan topraklara zorla el konularak yerine Yahudiler için konut inþasý faaliyetlerinde büyük bir artýþ yaþandý.

Ýsrail verilerine göre, Doðu Kudüs dahil, iþgal altýndaki Batý Þeria'da gasp yoluyla ele geçirilen Filistin topraklarý üzerinde 720 binden fazla eli silahlý "Ýsrailli sivil" ikamet ediyor.