İşgalci İsrail bayram da dinlemiyor! Refah ve Gazze'ye saldırılarda çok sayıda Filistinli şehit oldu
ABONE OL

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 254 gündür aralıksız devam ediyor.

İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA ŞEHİT VE YARALANANLAR OLDU

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kent merkezi ile güneydeki Refah kentine saldırları düzenledi.

Savaş uçaklarının, Gazze'nin eş-Şati Mülteci Kampı batısında bir eve düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

İsrail savaş uçaklarının ayrıca, Refah kentinin batısında yer alan Tel es-Sultan Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 296 Filistinli öldürüldü, 85 bin 197 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

23:41 İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyi ile kuzeyine düzenlediği saldırılarda 3 Filistinli öldü

20:35 İsrail ordusunun Gazze'nin orta kesimine düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli öldü

19:58 İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi: "Dindar Yahudilerin orduya alınması zorunluluk haline geldi"

16:40 İsrail'in 254 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 37 bin 337'ye çıktı

15:41 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde saldırıların durdurulmadığını, "taktiksel ateşkes" yapıldığını iddia etti.

15:45 Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde onlarca Filistinli, savaşa rağmen kurbanlarını, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda yıktığı evlerinin yıkıntıları üzerinde kesti.

14:56 İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve açlığa sürüklediği Gazze Şeridi'nde bayramın ilk gününde yüzlerce Filistinli havadan bırakılan yardımlara akın etti.

14:53 Yemen'in Taiz ilinde binlerce kişi, Kurban Bayramı namazı sonrası Gazze'ye destek sloganları attı.

14:39 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşmasına yönelik cevaplarının, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarıyla uyumlu olduğunu söyledi.

14:02 Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile Filistin'deki son duruma ilişkin bir telefon görüşmesi yaptı.

12:41 Hamas, İsrail'in yaklaşık 9 aydır Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü "soykırım" saldırıları karşısında Filistin halkına yönelik yardım çabalarının yoğunlaştırılması çağrısı yaptı.

12:39 İsrail'in yaklaşık 9 aydır aralıksız sürdürdüğü saldırılar ve abluka nedeniyle Gazze'deki Filistinliler bu yıl kutsal topraklara gidip hac ibadetini eda etmekten mahrum kaldı.

12:33 Ürdün'deki Kurban Bayramı hutbesinde 9 aydır İsrail saldırılarına uğrayan Gazze halkıyla dayanışma mesajı verildi.

11:21Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze'de 50 bin çocuğun akut yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınması gerektiğini, yakıt sorunu nedeniyle sağlık tesislerinin çalışamadığını belirtti.

11:01 Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki kadınlar, Kurban Bayramı için evlerinin enkazı üzerinde "kake" denilen geleneksel bayram kurabiyeleri hazırlıyor.

09:14 İsrail'in saldırı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'ndaki Filistinliler, Kurban bayram namazını sokak aralarında kıldı.

07:48 Müslümanlar, İsrail polisinin kısıtlamalarına rağmen işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da Kurban Bayramı namazını eda etti.

04:31 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ile Gazze kent merkezine düzenlediği saldırılarda Filistinlilerden ölen ve yaralananlar oldu.

02:04 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yaralanan bir askerinin daha öldüğünü bildirdi.

01:26 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail askerlerine yönelik kurduğu "karma ve nitelikli pusu"nun direnişin karşısında İsrail ordusunun başarısızlığının yeni bir teyidi olduğunu belirtti.

00:21 İsrailliler, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin geri getirilmesi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçimlere gidilmesi talebiyle yine ülke genelinde meydanlara indi.

16 HAZİRAN 2024 PAZAR

23:59 İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'deki İsrailli esirlerin tamamının "askeri operasyonla" kurtarılamayacağını belirtti.

  • Gazze Saldırıları
  • Filistin Şehitleri
  • İsrail İşgali