Çok sayýda ölü ve yaralý var! Ýþgalci Ýsrail Beyrut'u bombaladý
ABONE OL

Beyrut'un merkezinde meydana gelen 2 patlamanýn ardýndan bölgeden dumanlar yükselmeye baþladý.

Saldýrý sonrasý bölgeye çok sayýda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi.

Bölgedeki görgü tanýklarýnýn aktardýðýna göre, saldýrýda hedef alýnan bir bina yýkýldý, çevredeki evlerde ve araçlarda da hasar oluþtu.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý, saldýrýda 22 kiþinin öldüðünü, 117 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

- SALDIRININ HEDEFÝNDE NASRALLAH'IN KAYINBÝRADERÝNÝN OLDUÐU ÝDDÝASI

Öte yandan Ýsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde, saldýrýnýn hedefinde Ýsrail'in hava saldýrýsýnda hayatýný kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ýn kayýnbiraderi ve Hizbullah'ýn üst düzey isimlerinden Vafik Safa'nýn olduðu iddia edildi.

Saldýrý ve hedefte Safa'nýn olduðu yönündeki iddia hakkýnda Ýsrail makamlarýndan ise henüz bir açýklama yapýlmadý.

- ⁠Ýsrail'in Lübnan'da þiddetlenen saldýrýlarýnda 2 bin 141 kiþi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere toplam 2 bin 141 kiþi hayatýný kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

LÜBNAN SAÐLIK BAKANLIÐI: ÝSRAÝL'ÝN SON 24 SAATTE DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRILARDA 28 KÝÞÝ ÖLDÜ

Ýsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediði saldýrýlarda 28 kiþinin öldüðü, 113 kiþinin yaralandýðý bildirildi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüðü ve son dönemde þiddetini artýrdýðý saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Son 24 saatte Ýsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediði saldýrýlarda 28 kiþinin daha hayatýný kaybettiði, 113 kiþinin de yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediði saldýrýlarda yaþamýný yitirenlerin sayýsýnýn 2 bin 169'a, yaralananlarýn sayýsýnýn ise 10 bin 212'ye yükseldiði kaydedildi.

- ⁠Ýsrail'in Lübnan'da þiddetlenen saldýrýlarýnda 2 bin 141 kiþi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava