Ýþgalci Ýsrail BM'ye ait bir okulu vurdu! 15 Filistinli þehit düþtü
ABONE OL

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampýndaki Ebu Urayban Okulu'nda yerinden edilen Filistinlilere yönelik korkunç bir katliam iþlediði ifade edildi.

Ýsrail ordusunun, Filistin halkýna karþý iþlediði soykýrýmýn bir devamý olduðu belirtilen saldýrýda 15 kiþinin öldüðü, 80 kiþinin yaralandýðý kaydedildi.

Ýsrail'in yerinden edilmiþ binlerce kiþinin sýðýndýðý okullarda katliam yapmaya odaklandýðý ifade edilen açýklamada, söz konusu katliamlarýn, Ýsrail'in hastaneleri hizmet dýþý býraktýðý ve saðlýk çalýþanlarýnýn üzerinde muazzam bir iþ yükünün olduðu bir zamanda gerçekleþtirildiðine dikkat çekildi.

Açýklamada ayrýca Gazze'de týbbi malzeme sýkýntýsý yaþandýðý, hasta ve yaralýlarýn tedavi için dýþarý çýkamadýðý, yakýt giriþine de izin verilmediði vurgulandý ve Ýsrail'in iþlediði bu korkunç katliamlar ile ABD'nin Ýsrail'in tarafgirliðini yapmasý kýnandý.

- ÝSRAÝL'ÝN ÝÞLEDÝÐÝ KATLÝAMLAR, ULUSLARARASI TOPLUMA AÇIK BÝR MEYDAN OKUMA

Hamas ise Ýsrail'in, barýnma merkezlerindeki masum sivillere yönelik katliamlarýný artýrarak soykýrýmda ileri gittiðini ve uluslararasý topluma açýk bir þekilde meydan okuduðunu belirtti.

Hamas'tan yapýlan yazýlý açýklamada, bu katliamlarýn, Filistin halkýna yönelik saldýrýlarýn durmasý yönünde yapýlan uluslararasý çaðrýlarýn hafife alýnmasý anlamýna geldiði ifade edildi.

- ÝSRAÝL'DEN "OKULDA SÝLAHLI KÝÞÝLER OLDUÐU" ÝDDÝASI

Ýsrail ordusundan konuyla ilgili yapýlan açýklamada ise Nusayrat Mülteci Kampý'ndaki okulun hedef alýndýðý doðrulanarak, içinde "silahlý kiþilerin" bulunduðu iddia edildi.

Açýklamada, "Ýsrail iç istihbarat teþkilatý Þin-Bet (Þabak) ve Güney Komutanlýðýndan alýnan istihbarat neticesinde UNRWA'ya ait Ebu Urayban okulunda bulunduðu tespit edilen çok sayýda silahlý kiþiye hava saldýrýsý düzenlendiði" savunuldu.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katliamlarýný sürdüren Ýsrail ordusu, sýk sýk yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý okullarý ve kamplarý da vuruyor.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 10 Temmuz'daki açýklamasýnda, Ýsrail saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki okullarýnýn üçte ikisinin hedef alýndýðýný duyurmuþtu.