Ýþgalci Ýsrail Gazze'de 9 günde 300'ü aþkýn kiþiyi þehit etti
ABONE OL

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü Ýsmail es-Sevabite, düzenlediði basýn toplantýsýnda, Tel Aviv'in 21. yüzyýlýn en tehlikeli Ýsrail-ABD planý olan "zorunlu göç planýný" uygulamaya çalýþtýðýný ve Gazze'nin kuzeyinde katliamlar yaptýðýný söyledi.

Gazze'nin kuzeyinin, soykýrým ve aç býrakma suçlarýnýn yaný sýra tüm hayati sektörler hedef alýnarak ve saðlýk sistemi çökertilerek "tam bir yýkým bölgesi" haline getirilmeye çalýþýldýðýný vurgulayan Sevabite, "Ýsrail'in 9 gündür sivillere, özellikle kadýnlara ve çocuklara yönelik soykýrýmýnda 300'den fazla kiþi þehit edildi." ifadesini kullandý.

Sevabite, Ýsrail askerlerinin, sivil savunma ekiplerini ve ambulanslarý engellediðini, onlarca cenazenin enkaz altýndan çýkarýlmasýna ve yol kenarlarýndan toplanmasýna engel olduðunu aktardý.

Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki bazý yerlere yeniden kara saldýrýsý baþlatan Ýsrail ordusu, bölgedeki Filistinlileri zorla göç ettirmeye çalýþýyor.

Ýsrail saldýrýlarý, baþta Cibaliya Mülteci Kampý olmak üzere Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiya bölgelerinde yoðunlaþýyor.

Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Baþhekimi Hüsam Ebu Safiye, dün yaptýðý açýklamada, kuzeydeki üç ana hastaneye giren sýnýrlý miktardaki yakýtýn sadece birkaç gün yeteceðini belirterek, "Kuzeydeki üç ana hastane, cumartesi günü sýnýrlý miktarda yakýt girmesine raðmen saat baþý gelen yaralýlar ve þehitler nedeniyle büyük bir baský altýnda." demiþti.