Ýþgalci Ýsrail Gazze'de bir gazeteciyi daha katletti
ABONE OL

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapýlan yazýlý açýklamada, 7 Ekim 2023'ten beri Ýsrail ordusunun saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'nde öldürülen gazetecilere iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail güçlerinin düzenlediði saldýrýda, Aksa Televizyonu için kameraman olarak çalýþan gazeteci Eymen Muhammed Ruveyþid'in hayatýný kaybettiði bildirilen açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'nde Filistinlilere karþý soykýrým baþlattýðý 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen basýn mensuplarýnýn sayýsýnýn 177'ye yükseldiði kaydedildi.

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde gazetecileri hedef almasý kýnandý ve öldürülmesinden Ýsrail yönetiminin sorumlu olduðu vurgulandý.

Açýklamada ayrýca uluslararasý topluma ve medyayla ilgili uluslararasý kuruluþlara "Filistinli gazetecileri öldürmeyi býrakmasý için Ýsrail'e caydýrýcý yaptýrýmlar uygulanmasý ve iþlediði suçlar nedeniyle uluslararasý mahkemelerde yargýlanmasý için harekete geçilmesi" çaðrýsýnda bulunuldu.

Gazze'deki hükümet, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ndeki gazetecileri, "Filistinlilerin sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararasý kamuoyuna ulaþmasýný engellemek amacýyla kasten öldürdüðünü" belirtiyor.

  • Filistinli Gazeteci
  • Ýsrail Saldýrýsý
  • Gazze Þeridi