Ýþgalci Ýsrail Lübnan'a bomba yaðdýrdý: 9 ölü
ABONE OL

Lübnan Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn güneyindeki Merciuyun kentine baðlý Tevlin beldesine yönelik hava saldýrýsýnda 3 kiþinin öldüðü belirtildi.

Lübnan'ýn güneyindeki Nebatiye kentine baðlý Sarbin beldesini hedef alan Ýsrail saldýrýsýnda 5 kiþinin yaþamýný yitirdiði aktarýldý.

Güneydeki Sur kentine baðlý Kana beldesinde de Ýsrail ordusunun düzenlediði saldýrýda ilk belirlemelere göre 1 kiþinin öldüðü 30 kiþinin de yaralandýðý, arama kurtarma ve enkaz kaldýrma çalýþmalarýnýn sürdüðü kaydedildi.

- ⁠ÝSRAÝL'ÝN LÜBNAN'DA ÞÝDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BÝN 350 KÝÞÝ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere toplam 2 bin 350 kiþi öldü, 10 bin 906 kiþi yaralandý.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ýsrail bombardýmaný nedeniyle Lübnan'da 100 binlerce kiþinin yerinden edildiði tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden baþkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasý devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kiþilerden 456 binden fazlasýnýn Suriye'ye göç ettiðini açýkladý.

  • Lübnan saldýrýsý
  • Ýsrail ordusu
  • yaralý ve ölü