Ýþgalci Ýsrail zulmü Orta Doðu'yu sardý! Lübnan'da ölü sayýsý 2 bin 83'e yükseldi
ABONE OL

Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-Ýsrail sýnýr hattýnda çatýþmalar sürüyor.

Hizbullah, füze ve insansýz hava araçlarý ile Ýsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeleri hedef alýrken, Ýsrail ordusu da Lübnan'ýn güneyi ve baþkent Beyrut'taki Dahiye bölgesine þiddetli hava saldýrýlarý düzenliyor.

LÜBNAN'DA ÖLÜ SAYISI 3 BÝNE YAKLAÞTI

Lübnan'a dün düzenlenen saldýrýlarda 22 kiþinin öldüðü, 111 kiþinin yaralandýðý aktarýlan açýklamada, böylece Ýsrail'in Lübnan'a saldýrýlarýnýn baþladýðý günden bu yana ölenlerin sayýsýnýn 2 bin 83'e, yaralý sayýsýnýn 9 bin 869'a çýktýðý ifade edildi.

Ýþte dakika dakika Lübnan ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

22:09 Ýsrail ordusu, Lübnan sýnýrýna yakýn Batý Celil bölgesinde 5 beldeyi "kapalý askeri bölge" ilan ederek, giriþ- çýkýþý yasakladý.

21:19 Ýsrail medyasýna göre, Lübnan'dan Ýsrail'in kuzey kesimlerine 175 roket atýldý.

20:34 Hizbullah'a donanmayla saldýracaðýný duyuran Ýsrail, Lübnanlýlarý denizden uzak durmalarý için tehdit etti

17:58 Ýsrail, 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediði hava saldýrýsýnda hedef aldýðýný öne sürdüðü Hizbullah Yürütme Konseyi Baþkaný Haþim Safiyuddin'in ölümünü henüz teyit edemediklerini duyurdu.

16:52 Ýsrail ordusu, Lübnan sýnýrýnda bir askerinin öldürüldüðünü duyurdu

16:29 Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn baþkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldýrýsý düzenlediðini duyurdu.

15:32 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn güneyindeki Bint Cubeyl Belediyesi'ne baðlý Biraþiyyet beldesindeki itfaiye istasyonunu hedef almasý sonucu 10 kiþi hayatýný kaybetti.

15:13 Ýsrail ordusu, Lübnan'ýn güneyindeki 25 köy ve yerleþim bölgesindeki halktan evlerini terk ederek göç etmelerini istedi.

13:04 Ýsrail'in Lübnan'a düzenlediði bombardýmanlarda uluslararasý anlaþma ve sözleþmelerce korunan hastanelerin yaný sýra saðlýk ve acil yardým ekiplerini de hedef almasý sonucu þu ana kadar en az 97 saðlýk ve kurtarma ekibi personeli hayatýný kaybetti.

11:20 Ýsrail ordusu, "sýnýrlý olduðunu" iddia ettiði kara saldýrýlarý kapsamýnda bir tümeni daha Lübnan'a gönderdi.

10:08 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn baþkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine gece saatlerinde düzenlediði þiddetli saldýrýlar nedeniyle 2 hastanenin hizmet dýþý kaldýðý bildirildi.

Iraklýlar, Ýsrail'in Lübnan'dan sonra Irak'a da saldýrmasýndan endiþeli

Türkiye'den Lübnan'a insani yardým desteði

Gazze kasabý, bakanlarýyla "sürpriz güvenlik toplantýsý" gerçekleþtiriyor