Ýþgalci Ýsrail'den zavallý giriþim
ABONE OL

Hamas, Ýsrail'in Gazze'ye hava saldýrýsý düzenlemesini "yýkýlan imajýný geri kazanmaya yönelik zavallý bir giriþim" olarak deðerlendirdi.

Hamas Sözcüsü Hazým Kasým, yaptýðý yazýlý açýklamada, "Siyonistlerin Gazze'yi bombalamasý, halkýmýzýn haklarýný geri alma çabalarýný durdurmaya yönelik baþarýsýz bir eylem ve Kudüs'ün Kýlýcý (Ýsrail'in Gazze'ye düzenlediði son saldýrýlara karþýlýk direniþin baþlattýðý operasyonun adý) tarafýndan yýkýlan imajlarýný geri kazanmaya yönelik zavallý bir giriþimdir." ifadelerine yer verdi.

Ýsrail'in baský mekanizmasýna raðmen, Filistin halkýnýn ve direniþ gruplarýnýn özgür ve onurlu bir yaþam hakký elde etmek için meþru mücadelesini sürdüreceðini kaydeden Kasým, "iþgalcilerin her zaman olduðu gibi denklemleri deðiþtirmekte baþarýsýz olacaðýný" vurguladý.

Ýsrail savaþ uçaklarý, Gazze'de Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarýna ait 2 noktaya saldýrý düzenlemiþti.

Ýsrail ordusunun Twitter hesabýndan yapýlan açýklamada, savaþ uçaklarýnýn, Hamas'a ait bir silah imalathanesi ile bir roket fýrlatma rampasýna saldýrý düzenlediði ifade edilmiþti.

Açýklamada, saldýrýnýn, Gazze'den Ýsrail'e "yanan balonlar" gönderilmesi nedeniyle düzenlendiði kaydedilmiþti.