Ýþgalci Ýsrail'in saldýrýlarýnda Lübnan'da ölenlerin sayýsý 2 bin 11'e çýktý
ABONE OL

Lübnan hükümetine baðlý Afet Yönetim Birimi tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail'in Lübnan'a yönelik saldýrýlarýna iliþkin bilgi verildi.

Açýklamada, Ýsrail ordusunun dün Lübnan'ýn çeþitli bölgelerine 153 hava saldýrýsý düzenlediði, bu saldýrýlarda 37 kiþinin hayatýný kaybettiði, 151 kiþinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a düzenlediði saldýrýlarda yaþamýný yitirenlerin sayýsýnýn 2 bin 11'e, yaralý sayýsýnýn da 9 bin 535'e çýktýðý kaydedildi.

Açýklamada ayrýca, ülkenin çeþitli bölgelerinde hazýrlanan 931 barýnma merkezlerinde yerinden edilmiþ kiþilerin toplam sayýsýnýn 172 bin 100 kiþiye yükseldiði aktarýldý.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan-Ýsrail sýnýrýnda kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ýn kullandýðý çaðrý cihazlarý ve telsizleri patlattý, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine hava saldýrýsý düzenleme baþladý.

Ýsrail ordusu, 30 Eylül'de de Lübnan'ýn güneyinde Hizbullah'ýn altyapýsýna yönelik sýnýrlý ve yoðun kara saldýrýlarýna baþladýðýný duyurdu.