Ýþgalci Ýsrail'in þehit ettiði Filistinli bebek topraða verildi
ABONE OL

Filistinli bebeðin naaþý, çok sayýca aracýn oluþturduðu konvoy eþliðinde, Batý Þeria'nýn Ramallah kentindeki saðlýk merkezinden alýnarak ailesinin Nebi Salih beldesindeki evine getirildi.

Beldede düzenlene cenaze törenine, bölge sakinlerinin yaný sýra Filistinli gruplarýn temsilcileri ve çok sayýda çocuk katýldý. Filistin bayraklarý taþýyan çocuklar, çeþitli sloganlar attý.

Temimi'nin naaþý, düzenlenen cenaze töreninden sonra Nebi Salih beldesindeki mezarlýkta topraða verildi.

Filistin Hükümet Sözcüsü Ýbrahim Mulhim, cenaze töreni sýrasýnda Filistin televizyonuna yaptýðý açýklamada, çocuk cinayetinin büyük bir suç olduðuna dikkati çekti.

Filistinli minik çocuðun evinde oturan babasýnýn kucaðýnda vurulduðunu hatýrlatan Mulhim, "Bu cinayet için uluslararasý bir soruþturmanýn hýzlýca açýlmasý ve canilerin cezasýz kalmamasý gerekiyor." dedi.

Mulhim, Uluslararasý Ceza Mahkemesinin de bu konuda etkili ve hýzlý harekete geçmesi gerektiðini ifade etti.

ÝSRAÝL ASKERLERÝNÝN ATEÞÝYLE BAÞINDAN VURULMUÞTU

Ýsrail askerleri, 1 Haziran'da Batý Þeria'daki yasa dýþý Yahudi yerleþim birimi Neveh Tzuf'a "ateþ eden Filistinlileri bulmak" gerekçesiyle civardaki Nebi Salih beldesine baskýn düzenlemiþ ve beldeye giriþ-çýkýþlarý kapatmýþtý.

Baskýn sýrasýnda Ýsrail askerlerinin açtýðý ateþ sonucu 2 yaþýndaki Muhammed baþýndan, babasý Heysem Temimi de omzundan yaralanmýþtý.

Aðýr yaralanan bebek, Ýsrail güçleri tarafýndan helikopterle Ýsrail'deki Sheba Tel HaShomer Hastanesine nakledilirken, babasý ise Filistin tarafýnda tedavi altýna alýnmýþtý. Filistinli bebeðin, 5 Haziran'da kaldýrýldýðý hastanede hayatýný kaybettiði açýklanmýþtý.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamada, askerlerinin saldýrganlarý bulmak için arama baþlattýðý sýrada, 2 yaþýndaki bebek ve babasýnýn, "Ýsrail askerlerinin kurþunuyla yaralandýðýnýn ortaya çýktýðý" kaydedilmiþti.

Henüz 2 yaþýndaki bir bebeði baþýndan vurarak aðýr þekilde yaralayan Ýsrail ordusu, olaydan bir gün sonra yaptýðý açýklamada, "Filistinli bebek için üzgün olduklarýný" ifade etmekle yetinmiþti.

Tedavi gördüðü Ramallah'taki El-Ýstiþari Hastanesinde AA muhabirine konuþan Filistinli baba Heysem Temimi ise Filistinli silahlý bazý kiþilerin Yahudi yerleþim birimi yönüne ateþ açmasý üzerine Ýsrail ordusunun buna misilleme yaptýðý iddiasýný yalanlamýþtý.

Temimi, "Öncesinde herhangi bir silah sesi duymamýþtýk. Ýlk olarak Ýsrail askerleri evime ateþ açtý. Bir akrabamýzý ziyaret etmek için evden çýkýp aracýmýza bindiðimiz sýrada üzerimize ateþ açýldý ve bu olay yaþandý. Aracý ters istikamete sürmeye çalýþtým ancak ikinci kez ateþ açýldý." demiþti.