İskoçya Başbakanı Yusuf: Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazırız
ABONE OL

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında yaptığı konuşmada "Geçmişte İskoçya'daki ve Birleşik Krallık'taki insanlar Suriye'den, Ukrayna'dan ve diğer birçok ülkeden gelenleri karşılamak için kalplerimizi ve evlerimizi açtılar. Bunu tekrar yapmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Hamza Yusuf konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün uluslararası topluma Gazze halkı için dünya genelinde bir mülteci programına katılmaları için çağrıda bulunuyorum. İngiltere Hükümeti'nden acil adım atmalarını talep ediyorum. İlk olarak, Gazze'den ayrılmak isteyenler için bir mülteci yerleştirme planının hemen başlatılması gerekmektedir. İskoçya'nın bu korkunç saldırılardan etkilenenlere güvenlik ve sığınak olma konusunda Birleşik Krallık'taki ilk ülke olmaya istekli olduğunu belirtiyoruz."

KAYINVALİDESİ GAZZE'DE MAHSUR KALDI

İskoçya'nın Birinci Bakanı Hamza Yusuf'un kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla'nın da Gazze'de mahsur kalanlardan. Birleşik Krallığı oluşturan dört ulustan biri olan İskoçya'nın Birinci Bakanı Yusuf açıklamasında "Bu Elizabeth El-Nakla. Kendisi benim kayınvalidem. Dundee, İskoçya'dan emekli bir hemşire. Gazze'deki insanların büyük çoğunluğu gibi onun da Hamas'la hiçbir ilgisi yok. Kendisine Gazze'yi terk etmesi söylendi ancak nüfusun geri kalanı gibi o da gidecek hiçbir yeri olmadığı için kapana kısılmış durumda" ifadelerini kullanıştı.