Ýslami Cihad: Filistinli gruplarýn elinde esir takasýna yetecek kadar Ýsrailli esir var
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 367. gününde sürüyor.

ÝSLAMÝ CÝHAD: FÝLÝSTÝNLÝ GRUPLARIN ELÝNDE ESÝR TAKASINA YETECEK KADAR ÝSRAÝLLÝ ESÝR VAR

Nahhale, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýný baþlatmasýnýn 1. yýlýnda açýklamada bulundu.

Ýslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nahhale, "Ýslami Cihad, Hamas ve diðer gruplarýn elinde, Ýsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest kalmasýný saðlayacak kadar (Ýsrailli) esir var." dedi.

Saldýrýlarýn baþýndan bu yana direniþ güçlerini birleþtirme kararý aldýklarýný söyleyen Nahhale, "Hamas, siyasi savaþý yönetmekle yetkilendirildi." diye konuþtu.

Nahhale, esir takasý ve ateþkes anlamasýna iliþkin, Ýsrail'in sorumluluklarýndan kaçtýðýný belirterek, direniþ gruplarýný teslim olmaya zorlayacak þartlar dayatmaya çalýþtýðýný kaydetti.

Ýsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi þartýný yineleyen Nahhale, Gazze'nin yeniden inþasý ve Ýsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalacaðý bir esir takasý anlaþmasý yapýlabileceðine iþaret etti.

Nahhale, Filistin direniþ güçlerinin birliðinin zafer için vazgeçilmez olduðuna dikkati çekerek, Filistin halkýnýn birliðinin ise Ýsrail ile mücadele için en önemli görevlerden olduðunu ifade etti.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

10:46 ABD yönetiminin, abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde 7 Ekim 2023'te baþlattýðý soykýrýmýn ardýndan Ýsrail'e 17,9 milyar dolar askeri yardýmda bulunduðu, bunun da Orta Doðu'daki çatýþmalarýn artmasýna neden olduðu belirtildi.

10:09 Ýsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine saldýrýlarý nedeniyle 2 hastane hizmet dýþý kaldý

09:51 Ýsrail'in Gazze Þeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykýrým savaþýnýn birinci yýlýnda, Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði hava saldýrýlarýnda en az 4 Filistinli öldü, çok sayýda Filistinli de yaralandý

06:56 Ýsrail ordusunun Gazze'de hastane avlusunu hedef almasý sonucu 11 kiþi yaralandý

06:48 Ýsrail ordusu Lübnan sýnýrýnda bir askerinin öldüðünü duyurdu

06:06 Ýsrail askerlerinin evini basýp darbettiði 66 yaþýndaki Filistinli yaþamýný yitirdi

03:17 Ýslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Filistinli gruplarýn, esir takasý anlaþmasý yapýlmasý durumunda Ýsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest kalmasýný saðlayacak kadar Ýsrailli esiri elinde tuttuklarýný söyledi

02:37 Hizbullah, Ýsrail'in kuzeyindeki askeri mevkilere ve Ýsrail askerlerine füze ve insansýz hava araçlarýyla (ÝHA) saldýrýlar düzenlendiðini açýkladý

02:28 Ýsrail ordusu, iþgal altýndaki Batý Þeria'da birçok bölgeye baskýn düzenledi

01:39 Ýsrail ordusunun, 7 Ekim saldýrýlarýnýn birinci yýlýnda iþgal altýndaki Batý Þeria'ya "kapsamlý bir kapatma" uygulama kararý aldýðý belirtildi

01:27 Lübnan'ýn güneyinden atýlan füzeler sonucu Ýsrail'in kuzeyinde 7 kiþi yaralandý

00:59 Ýsrail'de yapýlan anket göre, halkýn yüzde 35'i Hamas'a karþý savaþýn kaybedildiðini düþünüyor

00:07 Ýsrail'in Suriye'nin Humus iline saldýrý düzenlediði iddia edildi

00:00 Gazze'de, Ýsrail saldýrýlarýnda bir yýlda 146 doktor öldü