Ýsrail basýnýndan 7 Ekim itirafý! Gerçek ortaya çýktý: ''Festival alanýna Ýsrail helikopteri ateþ açtý''
ABONE OL
Ýsrail'in Haaretz gazetesi, polis kaynaklarýna dayandýrdýðý haberinde, 7 Ekim'de Hamas'ýn saldýrýsýna müdahale eden bir Ýsrail savaþ helikopterinin müzik festivalindeki sivilleri de vurduðunu iddia etti. Haaretz'in haberinde, ""7 Ekim'de, festival alanýndaki sivilleri Ýsrail askeri helikopteri vurdu" ifadelerine yer verildi.

Haaretz gazetesi, Ýsrailli güvenlik yetkililerinin, Hamas'ýn Gazze'den 7 Ekim'de düzenlediði saldýrýya iliþkin yaptýðý güvenlik deðerlendirmesiyle ilgili bilgi verdi.

Güvenlik yetkililerinin, Hamas'ýn, saldýrý esnasýnda dronlar ve paraþütlü unsurlar sayesinde müzik festivalini öðrendiði aktarýlan haberde, iletiþim sistemini kullanarak onlarý bölgeye yönlendirdiðini tahmin ettikleri kaydedildi.

Habere göre, polis soruþturmasýnda, festivale katýlanlarýn çoðunun ilk silah sesi duyulmadan yarým saat önce partinin durdurulmasýna karar verildiði için kaçmayý baþardýðý yer aldý.

HELÝKOPTER FÜZELERÝ KULLANILMIÞ

Haaretz haberinde, soruþturmanýn ayný zamanda bir Ýsrail savaþ helikopterinin Hamaslýlara ateþ açarken sivilleri de vurduðunu ortaya çýkardýðýný iddia ederek, þu ifadelere yer verildi:

"Bir polis kaynaðýna göre, soruþturma ayný zamanda olay yerine gelen ve görünüþte oradaki teröristlere ateþ açan Ýsrail ordusuna ait bir savaþ helikopterinin de bazý festival katýlýmcýlarýný vurduðunu gösteriyor. Polise göre festivalde 364 kiþi öldürüldü."

Helikopterlerin Hamas üyelerini engellemeye çalýþtýðý esnada sivilleri vurduðu belirtilmiþ, o anlara iliþkin görüntüler de paylaþýlmýþtý.

SAÐ KURTULAN ÝSRAÝLLÝ DE YÖNETÝMÝ SUÇLADI

Daha önce festival saldýrýsýndan sað kurtulan bir Ýsrailli de Tel Aviv yönetimini suçlamýþtý. Ýfadesinde, tanklarýn sivillerin üzerine ateþ açtýðýný beyan etmiþti.

ÝSRAÝLLÝ YEDÝOTH AHRONOTH GAZETESÝNÝN BENZER HABERÝ

Ýsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi de Hamas'ýn Gazze'den 7 Ekim'de düzenlediði saldýrýya Ýsrail Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerin müdahale ettiði anlara iliþkin bir haber yayýmlamýþtý.

Ýsrail ordusunun müdahale sýrasýnda yaþadýðý duruma iliþkin haberde þu iddiaya yer verilmiþti:

"Hamas teröristleri kalabalýðýn arasýna yavaþça karýþmalarý ve ne olursa olsun kýpýrdamamalarý yönünde talimat aldý. Böylelikle hava kuvvetlerini aþaðýdakilerin Ýsrailli olduðuna inandýrmaya çalýþtýlar. Bu aldatmaca, Apache helikopterleri tüm kýsýtlamalardan kurtulmak zorunda kalana kadar bir süre iþe yaradý. Pilotlar kimin terörist kimin Ýsrailli olduðunu ayýrmanýn zor olduðunu anlayýnca saat 09.00 sýralarýnda bazýlarý üstlerinden izin almadan baðýmsýz olarak teröristlere karþý top mermisi kullanmaya karar verdi."

Sözün bittiði yer! Ýþgalci Ýsrail'den "Filistinli tutuklulara idam" tasarýsý

DSÖ: Gazze'deki Þifa Hastanesi artýk hizmet veremiyor

Ýsrail'den "skandal" mesaj: "Savaþ bitse de iþgal bitmeyecek"

Ýspanya'da Ýsrail'e daha fazla baský çaðrýsý: Gazze'deki "planlý soykýrýma" son verin

Biden'dan iki devletli çözüm vurgusu: "Gazze nihai olarak Filistin'in kontrolünde olmalý"

Kassam Tugaylarý'ndan esir açýklamasý: "Bazý gruplarla iletiþimimiz kesildi"