Ýsrail Gazze Kent Arþivi'ni yok etti! ''Filistin'i tarihten silmek istediler''
ABONE OL

Gazze Belediye Baþkaný Yahya es-Serrac, Gazze Kent Arþivi'ndeki 150 yýllýk binlerce tarihi belgenin Ýsrail saldýrýlarýnda yok edildiðini belirtti.

Belediye Baþkaný Serrac, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, "Saldýrýlara hedef olan Gazze Kent Arþivi'nde binlerce tarihi belge bulunuyordu. Filistin hafýzasýnýn büyük bir kýsmý silindi." dedi.

Arþivde 150 yýllýk binlerce tarihi belge bulunduðunu belirten Serrac, "Tarihimizin ve kültürümüzün ayrýlmaz parçasý belgelerin muhafaza edildiði Kent Arþivi, arkeolojik deðeri olan eski binalarýn planlarýnýn yaný sýra tanýnmýþ milli þahsiyetlere ait el yazmasý belgeleri içeriyordu. Çok eskilere dayanan bu belgeler yanarak küle döndü." ifadelerini kullandý.

Ýsrail ordusunun kültür merkezleri ve belediye binasýna ait açýk otoparklar dahil birçok binayý hedef aldýðýný vurgulayan Serrac, þöyle devam etti:

"Ýþgalciler (Ýsrail) güzel olan her þeyi yok edip Filistin'in hafýzasýný silerek halký cahil býrakmayý ve Filistin kentlerini yaþanmaz hale getirmeyi hedefliyor. Tiyatro ve merkez kütüphanesini içinde barýndýran Reþad Þeva Kültür Merkezi bombalanan binalar arasýnda. Ýþgalciler ayný zamanda Filistin Yasama Konseyi ve Meçhul Asker Anýtý'ný da hedef aldý."

  • tarih belgesi hasarý
  • Ýsrail saldýrýlarý
  • Gazze arþiv kaybý