Ýsrail ile tüm diplomatik iliþkileri kestiler
ABONE OL

Hükümetten yapýlan açýklamada, Ulusal Meclis'in oy birliðiyle aldýðý kararýn ardýndan, Ýsrail ile tüm diplomatik iliþkilerin kesildiði bildirildi.

Ýsrail'in saldýrýlarý sonucu Filistin halkýnýn yaþadýðý acýlara dikkati çekilen açýklamada, "Nikaragua, yýkým ve barbarlýða maruz kalan Filistin halký ve hükümetiyle daima dayanýþma içinde olacaktýr. Nikaragua, uluslararasý hukuk ve devletler arasý medeni iliþkileri düzenleyen sözleþmelere baðlý kalmak suretiyle, Ýsrail hükümetiyle tüm diplomatik iliþkileri kesme kararý aldý." ifadelerine yer verildi.

Açýklamada, "Filistin halkýnýn yaþamýna ve onuruna yönelik sürdürülen soykýrýmý, iþgali ve kalýcý saldýrganlýðý kýnýyoruz. Bu saldýrý þimdi de Lübnan halkýna karþý gerçekleþtiriliyor. Suriye, Yemen ve Ýran'ý tehdit ederek bölge ve dünya barýþýný tehlikeye atýyor." denildi.

Nikaragua Ulusal Meclisi de Ýsrail'in Filistin'e yönelik "soykýrým, zulüm ve aþýrý nefret" politikalarýný kýnadýðýný belirtti.

Meclis, Devlet Baþkaný Daniel Ortega'ya Ýsrail hükümeti ile iliþkilerin kesilmesi çaðrýsýnda bulunmuþ ve Ýsrail hükümetini "insanlýk düþmaný" ilan etmiþti.