Ýsrail, Ýran'a ABD seçimlerinden önce saldýrabilir
ABONE OL

CNN'e konuþan ve adý açýklanmayan bazý ABD'li yetkililere dayandýrýlan haberde, 5 Kasým'daki baþkanlýk seçimine kadar Ýsrail'in harekete geçebileceði öne sürüldü.

ABD'li yetkililer, Ýran'a nasýl bir karþýlýk verileceði konusunda Ýsrail'de halen aktif bir tartýþmanýn sürdüðünü ancak 5 Kasým'daki seçime kadar bu saldýrýnýn gerçekleþmesini beklediklerini ifade etti.

Ýsrail'in Ýran'a saldýrýsý an meselesi! Petrol ve nükleer tesisler hedefte

Ayný yetkililer, olasý Ýsrail saldýrýsýnýn zamanlamasýnýn baþkanlýk seçimiyle doðrudan baðlantýlý olmadýðýný ancak Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun "ABD'deki siyasi süreçlere karþý oldukça hassas" olduðunu belirtti.

ABD SÝYASETÝNÝ YAKINDAN ÝLGÝLENDÝRÝYOR

Ýsrail'in Ýran'a muhtemel bir saldýrýsýnýn ABD siyasetini yakýndan ilgilendireceði vurgulanýrken, özellikle seçimlere yakýn bir zamanda Orta Doðu'da büyüyecek bir çatýþma görüntüsünün Washington'da güçlü bir yansýmasýnýn olabileceði kaydedildi.

ABD Dýþiþleri Bakaný Antony Blinken ile Savunma Bakaný Lloyd Austin, Ýsrail Savunma Bakaný Yoav Gallant ile Stratejik Ýþler Bakaný Ron Dermer'a gönderdikleri ortak mektupta Tel Aviv'den Gazze'ye gýda yardýmlarýnýn önünün açýlmasýný talep etmiþti.

Ýsrail'in Lübnan'a yönelik saldýrýlarýnda hayatýný kaybedenlerin sayýsý 2 bin 367'ye yükseldi

ABD'li bakanlar, 30 gün içinde Gazze'ye insani yardýmlarýn giriþlerinin saðlanmasý ve bu yolla bölgedeki insani durumun iyileþtirilmesi, aksi durumda ABD Baþkaný Joe Biden'ýn þubat ayýnda açýkladýðý memorandum uyarýnca bu durumun ilgili ABD yasalarýný ihlalinin tespit edilmesi gerektiðini vurgulamýþtý.