Ýsrail, Ýran'a misilleme yapacak mý? Netanyahu duyurdu
ABONE OL

Netanyahu, hükümet oturumu açýlýþýnda yaptýðý konuþmasýnda, ülkesini ziyaret eden Almanya Dýþiþleri Bakaný Annalena Baerbock ve Ýngiltere Dýþiþleri Bakaný David Cameron ile görüþmeden bu toplantýya geldiðini paylaþtý.

Ýsrail'in savunmasýna "açýklamalarý ve eylemleriyle katký yapan dost ülkelere" teþekkür ettiðini dile getiren Netanyahu, "(Dost ülkeler) Bizlere birçok öneri ve tavsiyede bulunuyorlar. Bunlarý takdir ediyorum ama þunu açýkça belirtmem gerekiyor. Kendi kararlarýmýzý alacaðýz ve Ýsrail devleti kendisini korumak için her þeyi yapacaktýr." diye konuþtu.

- ÝRAN-ÝSRAÝL GERÝLÝMÝ

Ýsrail, Ýran'ýn Þam'daki konsolosluk binasýna 1 Nisan'da hava saldýrýsý düzenlemiþti. Saldýrýda, Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 Ýranlý yetkili ölmüþtü.

Ýran, Ýsrail'in konsolosluk saldýrýsýnýn ülkesinin topraklarýna saldýrý anlamýna geldiðini ve misillemede bulunacaklarýný duyurmuþtu. Ýsrail ise Ýran'ýn saldýrýsýna karþýlýk vereceðini bildirmiþti.

Ýran, 13 Nisan'da Ýsrail'e yüzlerce kamikaze insansýz hava aracý, balistik ve seyir füzesiyle saldýrý baþlatmýþtý.

Ýran bazý hedeflerin vurulduðunu, Ýsrail ise saldýrýlarýn çoðunun hava savunma sistemlerince önlendiðini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiðini açýklamýþtý.

Ýsrail basýný, Tel Aviv yönetiminin Ýran'ýn hava saldýrýsýna karþý "açýk ve etkili" þekilde karþýlýk verme kararý aldýðýný iddia etmiþti.