Ýsrail katliamlarýný açýklamaktan çekinmiyor: Ambulans vurduðunu itiraf etti
ABONE OL

Ýsrail Ordu Sözcülüðünden yapýlan yazýlý açýklamada, abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde "karadaki askerlere saldýrý hazýrlýðýndaki Hamas teröristlerini taþýyan ambulansýn" hedef alýndýðý iddia edildi.

Ýsrail Ordu Sözcülüðü, Gazze Þeridi'nin en büyük týbbi kompleksi olan son bir aydýr adeta sýðýnma merkezine dönüþen Þifa Hastanesi'nde ambulansýn hedef alýndýðýný itiraf etti.

Ýsrail ordusunun yoðun bombardýmanýna maruz kalan, dünyanýn en yoðun nüfusa sahip bölgelerinden Gazze Þeridi'nde, Birleþmiþ Milletlerin açýkladýðý verilere göre yaklaþýk 500 bin kiþi BM merkezlerine sýðýndý.

Gazze'ye yönelik saldýrýlarda yaralananlar ve onlarýn yakýnlarý dahil on binlerce yerinden edilmiþ Filistinli, Þifa Hastanesi'ne sýðýnmýþ durumda.

Ýsrail ordusunun, Þifa Hastanesi'nin giriþindeki ambulanslarý hedef aldýðý saldýrýsýnda 13 kiþi ölmüþ, 26 kiþi yaralanmýþtý.

Uluslararasý Kýzýlhaç Örgütü, Þifa Hastanesi yakýnlarýnda hasta ve ambulanslara yapýlan saldýrýlarýn korkunç ve dehþete düþürücü, görüntülerin kabul edilemez olduðunu açýklamýþtý.

- SAÐLIK BAKANLIÐI TÜM DÜNYAYA YARALILAR ÝÇÝN ÇAÐRI YAPMIÞTI

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðý, Þifa Hastanesi'ndeki yaralýlarýn Mýsýr'a tahliyesi için Kýzýlhaç'ýn da Ýsrail'den güvence alamadýðýný açýklamýþtý.

Saðlýk Bakanlýðý, Þifa Hastanesi'nden yaralýlarýn taþýnmasý için yerel saatle 16.00'da Gazze'nin güneyindeki Refah Sýnýr Kapýsý'na doðru yola çýkacaklarýný bildirmiþti.

Tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararasý kuruluþlara seslenen Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðý, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereði uluslararasý insancýl hukuka göre yaralýlarýn hayatýný kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluðu üstlenmesi çaðrýsý yapmýþtý.