Ýsrail ordusu: Hizbullah'ýn orta menzilli füze sistemi komutaný Neþþar'ý öldürdük
ABONE OL

Ýsrail ordusundan yapýlan yazýlý açýklamada, Beyrut'a cumartesi düzenlenen hava saldýrýsýnda, hedef alýnan Hizbullah'ýn orta menzilli füze sistemi komutaný Neþþar'ýn hayatýný kaybettiði belirtildi.

Açýklamada, "Neþþar, daha önce karadan karaya füze biriminin komutaný ve Bedir biriminin komutan yardýmcýsý olarak çalýþtýðý için füze alanýnda önemli bir uzmandý." ifadelerine yer verildi.

Hizbullah'tan Ýsrail'in söz konusu iddiasýna iliþkin henüz bir açýklama yapýlmadý.

Hizbullah, 24 Eylül'de "Ýsrail ordusunun, Lübnan'ýn baþkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediði saldýrýda hedef aldýðýný açýkladýðý" Ýbrahim Muhammed Kubeysi'nin hayatýný kaybettiðini duyurmuþtu.

- Ýsrail'in Lübnan'a þiddetlenen saldýrýlarýnda 1208 kiþi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan makamlarýna göre, Hizbullah'ýn kullandýðý iletiþim cihazlarýnýn patlatýldýðý 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere toplam 1208 kiþi öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ýsrail bombardýmaný nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kiþi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden baþkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasý devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kiþinin göç ettiði belirtiliyor.