İşgalci İsrail'den Refah'a yeni saldırı! 50'den fazla bölgeye bomba yağdı
ABONE OL

Soykırımcı İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 213. gününde sürüyor.

İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE'NİN GÜNEYİNDEKİ BAZI MAHALLELERİ BOŞALTTIĞI DUYURULDU

İsrail Devlet Televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail ordusunun, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi.

The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi.

- GAZZE'DE YERİNDEN EDİLENLERİN SON SIĞINAĞI REFAH

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi, yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail'in daha önce "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

İSRAİL'İN 213 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜĞÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 34 BİN 735'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 213 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 5 katliam gerçekleştirdiği, saldırılarda 52 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 90 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 735'e çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 78 bin 108'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

22:33 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50'den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

21:32 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştüğü Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Gazze'deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabaları ele aldıklarını ifade etti.

21:21 İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması önerisine onay verdiğini açıklamasına rağmen Refah'a kara saldırısı çağrısında bulundu.

20:29 İsrailli bir yetkili, Hamas'ın onay verdiği Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması önerisine ilişkin detayları beklediklerini belirterek, "Hamas'ın yanıtını inceleyeceklerini" söyledi.

20:05 İsrail, Gazze-Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısının Filistin tarafında bulunan yardım depolarına saldırı düzenledi.

20:02 Filistin Kızılayı: İsrail'in muhtemel kara saldırısı sebebiyle binlerce kişi Refah'tan göç ediyor

19:57 BM, İsrail'in Refah'ta bulunan sivillere yönelik tahliye talebini "insanlık dışı" olarak tanımladı

19:43 Hamas, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

15:01 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 735'e yükseldi

14:47 Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'de ölen asker sayısı 4'e yükseldi

14:45 İsrail ordusu, Refah'ın doğusuna hava saldırıları düzenliyor. Saldırılar nedeniyle bölgeden patlama seslerinin geldiği ve dumanların yükseldiği ifade edildi.

14:36 Avusturya'da "Antisemitizm Konferansı"nı protesto eden Filistin destekçisi Yahudi aktivist gözaltına alındı

13:19 İsrail güçlerinin Refah'a düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk 26 Filistinli yaşamını yitirdi

12:45 Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerini, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarından yapılan ticareti durdurmaya ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

12:32 İsrail saldırıları altındaki Gazze'nin Mısır'a açılan kapısı Refah Sınır Kapısı'nda işleyişin normal bir şekilde devam ettiği bildirildi.

12:17 İsrail basınına göre Netanyahu, 2018'de Katar'dan "Hamas'a fon sağlamasını" istedi

12:10 İsrail askerleri Batı Şeria'daki baskınlarda 15 kişiyi gözaltına aldı

11:12 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas-İsrail arasındaki esir takası görüşmelerini ele aldı.

11:00 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde bu sabah başlattığı tahliye operasyonlarının yaklaşık 100 bin Filistinliyi kapsayacağı bildirildi.

10:41 BM: İsrail'in Refah'a saldırması daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecektir

10:21 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Hamas ile esir takası mutabakatı müzakereleri devam ederken Gazze'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırıdan vazgeçmeyecekleri yönündeki açıklamalarının görüşmeleri zora soktuğu bildirildi.

10:01 İsrail askerleri Batı Şeria'daki Tulkerim Mülteci Kampı'nı kuşatma altına aldı

09:54 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlığın baş gösterdiğini ve güneye doğru ilerlediğini belirterek, "acil insani ateşkes" çağrısı yaptı

09:40 ABD'de üniversitelerdeki Filistin'e destek gösterilerinde yaklaşık 2 bin 500 kişi gözaltına alındı

09:23 İsrail ordusunun Lübnan'ın iç kesimindeki Baalbek kentinde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 3 sivilin yaralandığı belirtildi

07:58 İsrail Devlet Televizyonu KAN: İsrail ordusu, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahalleleri boşaltmaya başladı

06:40 Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesine ilişkin, "Soykırımın olduğu bir yerde ilişkileri kesmemek hiçbir düzgün insanın kabul edebileceği bir durum değildir." ifadesini kullandı

01:57 İsrail'in Refah'a yönelik saldırısında 6 Filistinli hayatını kaybetti

01:45 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi Bildirisi'nde, uluslararası topluma, İsrail'i uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uymaya zorlaması ve Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin topraklarındaki yasa dışı işgal, sömürge ve apartheid uygulamalarına son verilmesi çağrısında bulunuldu

00:39 ABD Dışişleri Bakanı, sosyal medyanın "İsrail'in, yaşananları aktarmasını zorlaştırdığını" savundu

00:13 Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Türkiye'den yola çıkarak Gazze'ye 5 bin 500 ton insani yardım malzemesi taşıyacak Özgürlük Filosu Koalisyonuna tam destek verdiklerini söyledi

00:04 İsrail, Gazze'den atılan roketler nedeniyle 3 askerinin öldüğünü duyurdu